Cornelia Jakobs og Robin Bengtsson vinner den første delfinalen i Sverige

Cornelia Jakobs fikk flest stemmer fra det svenske publikummet i kveld.

Svenskene har avholdt sin første delfinale av Melodifestivalen 2022, tradisjonen tro er det to som går direkte til finalen og to som går til andre sjansen fra hver delfinale.
Nytt for i år er det derimot at den som har fått flest stemmer etter første runde avstemming blir avslørt med en gang og sendt rett til finalen, før resten får gå igjennom enda en runde med stemming.

Det ble et par problemer med appen til Melodifestivalen i kveld, så selv etter å tydeligvis ha fikset problemene med appen en gang så krasjet alt nok en gang for svenskene i kveld. Det var derfor ikke mulig å stemme igjennom appen, men heldigvis har de flere stemme-alternativer å bruke, og det hele fremsto ganske udramatisk. Dette har også vært et gjennomgående problem tidligere år, og jeg regner med at det blir noen sure miner i etterkant slik det pleier.

Her er resultatet fra den første delfinalen (finalistene er uthevet og de som nådde andre sjansen i kursiv):

  1. Malou Prytz – Bananas
  2. Theoz – Som du vill
  3. Shirley Clamp – Let There Be Angels
  4. Omar Rudberg – Moving Like That
  5. Danne Stråhed – Hallabaloo
  6. Cornelia Jakobs – Hold Me Closer (flest stemmer i kveld)
  7. Robin Bengtsson – Innocent Love

Gratulerer til vinnerne! Neste lørdag er vi klare for en ny delfinale i Sverige.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s