Presentasjon: Ukraina

KALUSH ORCHESTRA | STEFANIA
Skrevet av: Ihor Didenchuk, Tymofii Muzychuk, Vitalii Duzhyk, Ivan Klymenko og Oleh Psiuk
Deltar i: 1. Semifinale (Tirsdag, 10. mai)

TikTok

Kalush Orchestra er et band som blander hip hop med etniske og moderne melodier. De bruker flere spesielle instrumenter for å få frem det riktige soundet. Ordet Kalush kommer fra en by, nærmere bestemt hjembyen til bandmedlemmet Oleh Psiuk, og låta Stefania er også personlig for Oleh, den er nemlig en hyllest til moren hans. Ihor Didenchuk, et annet av bandmedlemmene var også å se under Eurovision i fjor, han er nemlig også med i Go_A som fikk en god plassering i fjorårets konkurranse.

Det er sterkt av dette bandet å skulle reise til Eurovision midt oppi den situasjonen landet deres er i nå. Disse gutta har faktisk vært med og kriget for landet sitt den siste tiden før de nå begynner å gjøre seg klare til å representere Ukraina i ESC 2022. De deltar i den første semifinalen, hvilket betyr at vi kan stemme frem Kalush Orchestra til finalen hvis vi ønsker det her i Norge.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s