Eurovision 2022: Tone Marias topp 10!

Kypros med Elena Tsagrinou og låten El Diablo toppet min topp 10 liste i 2021!

Eurovision Song Contest 2022 nærmer seg med stormskritt, og det er på tide å presentere min topp 10 liste for årets Eurovision årgang!


10. Finland: The Rasmus – Jezebel

Rock er vanligvis ikke en sjanger jeg trekkes så veldig mot, og det er også litt utypisk meg å plassere en rockelåt inne på topp 10 lista mi. Her har altså Finland og The Rasmus klart å fenge meg med en rockelåt! Jeg syns Jezebel er en skikkelig kul og fengende låt som har vokst mye på meg siden jeg hørte den for første gang.

9. Malta: Emma Muscat – I Am What I Am

Malta har det med å havne blant mine topp 10 lister år etter år. Årets låt fra Malta syns jeg kanskje ikke når helt opp til de forrige bidragene fra Malta, men likevel klarte Malta å lure seg med i år også. Teksten og melodien er kanskje litt cheesy, her har ikke akkurat Malta oppfunnet kruttet for å si det sånn! Likevel syns jeg låten er skikkelig «uplifting» og den får meg i godt humør. Til tross for lite orginalitet, så setter jeg pris på hva låten får meg til å føle, det er det som betyr noe.

8. Sveits: Marius Bear – Boys Do Cry

Det er kanskje for en litt rar grunn at jeg har denne låta på topp 10 lista mi, men den grunnen står jeg også for, haha! Denne låta gir meg nemlig julestemning! Jeg er en skikkelig juleperson og elsker julemusikk, og har ikke så mye mot litt julemusikk i mai. Teksten har ikke noe julepreg over seg, men hadde man putta inn noen ord som «christmas», «holiday», «snow» eller «winter», så kunne det fort blitt en litt melankolsk julesang! Og det sier jeg altså i aller beste mening, det er et ganske så fint komplement fra meg.

7. Polen: Ochman – River

Polen syns jeg i år serverer oss en skikkelig flott ballade. Her er det veldig mye jeg liker godt. Jeg syns Ochman har en sterk og flott stemme som han får vist fram på en fin måte. Jeg er ikke så fan av falsetten hans, men ellers syns jeg han synger fantastisk. Jeg syns musikken og instrumentbruken og koringa i låta er kjempefin. Dynamikken, dramatikken og mystikken i låten syns jeg skaper en stemning som fanger meg.

6. Italia: Mahmood & Blanco – Brividi

Nok et sterkt år for Italia, og det skulle ikke overraske meg om de fikk et godt resultat også i år. Brividi syns jeg er en nydelig låt med et moderne lydbilde. Mahmood og Blancos stemmer syns jeg er skikkelig flotte som kler både hverandre og låten. Jeg aner ikke hva teksten handler om, og har heller ingen behov for å finne det ut, musikken snakker for seg og følelsene når ut tross det (vakre!) ukjente italienske språket.

5. Storbritannia: Sam Ryder – Space Man

Storbritannia, vær så snill, IKKE ødelegg for dere selv med et elendig sceneshow! Europa, vær så snill, IKKE la Storbritannia bli stående igjen med 0 poeng igjen i år! Nå syns jeg det virker som Storbritannia faktisk prøver på noe bra her, og jeg håper de vil bli belønnet for det også. Jeg syns det er en låt som høres britisk ut, og jeg syns jeg kan høre noen Elton John kvaliteter aktig ved den, og ikke bare på grunn av tittelen. Sam Ryder har en skikkelig flott stemme, og jeg syns låten er skikkelig fengende.

4. Tsjekkia: We Are Domi – Lights Off

Tsjekkia sender en EDM låt der to av tre bandmedlemmene er norske, og det er lett å høre at gutta i We Are Domi har tatt med seg norsk EDM inspirert musikk inn i det tsjekkiske bandet. Jeg syns låta er utrolig fengende, herlig og energisk. Låten gir meg masse god energi og godt humør. Jeg syns vokalisten synger utrolig bra i studio versjonen, men jeg er litt usikker på hvor god hun er live.

3. Østerrike: LUM!X feat. Pia Maria – Halo

Det aller meste av det jeg skrev om Tsjekkias låt kan jeg egentlig si om denne låten også. I likhet med Tsjekkia sender Østerrike også en energisk EDM låt med kvinnelig vokalist. Disse to låtene er veldig jevne hos meg. Østerrikes låt syns jeg kanskje er hakket mer energisk og fengende. Også her er jeg også litt usikker på vokalistens vokalprestasjoner live, men studio versjonen syns jeg er utrolig kul.

2. Hellas: Amanda Tenfjord – Die Together

På andreplass i årets topp 10 liste finner vi et lite stykke Norge. Amanda Tenfjord er halvt gresk, oppvokst på Sunnmøre og er en kjent artist for mange her i Norge. Jeg hadde ikke hørt noe særlig på musikken hennes før jeg hørte Eurovision låta hennes, og jeg ble veldig positivt overraska over låta. Jeg syns låta er helt nydelig! Jeg syns Amanda synger helt fantastisk, og jeg elsker oppbygningen, dynamikken og dramatikken i låta. Jeg håper det blir minst like magisk på Eurovision scenen slik som jeg ser det for meg!

1. Sverige: Cornelia Jakobs – Hold Me Closer

Øverst på pallen og er min soleklare favoritt i år er Sverige! Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal beskrive hvorfor jeg liker denne låta så innmari godt. Alt bare klaffer for meg. Produksjonen av låta syns er gjort helt glimrende med instrument bruken og dynamikken. Jeg må jo nevne at jeg kan høre innslag av strykere, og det er alltid pluss i boka mi! Jeg syns også Cornelia synger helt fantastisk og hun formidler teksten utrolig godt. Jeg tror på hvert ord hun synger. Teksten minner meg veldig om en av mine favoritt bøker, og det gjør at jeg får et ekstra sterkt forhold til låta.

Forfatter: Tone Maria Jonassen

Tone Maria(tidligere Squad skribent fra 2020-2023), 29 år, har fulgt med Eurovision siden 2000, da hun falt pladask for Charmed med "My Heart Goes Boom". Siden da har Eurovision interessen vokst seg større og større for hvert år. Hun har alltid vært glad i musikk og har sunget i kor siden hun var 14 år gammel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s