I kveld: Albania velger sin representant

Så er omsider finalen av Festivali i Këngës 61 her, og Albania skal finne sin representant til Eurovision 2023 i Liverpool. Etter at 5 av nykommerne har mistet sin finaleplass er det altså 21 deltakere som står igjen i kveld. Albania har det nettopp slik i FiK at noen av artistene er mer kjent, mens andre er helt nye, og da er det bare noen av de nye som får være med videre.
Her er kveldens deltakere:

 1. 2 Farm – Atomike
 2. Alban Kondi & Lorela Karoshi – Melodi
 3. Albina Kelmendi – Duje
 4. Elsa Lila – Evita
 5. Enxhi Nasufi – Burrë
 6. Erma Mici – Kozmosi i dashurisë
 7. Evi Reçi – Ma kthe
 8. Fabian Basha – Një gotë
 9. Fifi – Stop
 10. Franc Koruni – Në pritje
 11. Genti Hoxha – Ajër
 12. Gjergj Kaçinari  Dje
 13. LYNX – Nëse ke besim
 14. Manjola Nallbani – Dua
 15. Melodajna Mancaku – Gjysma e zemrës sime
 16. Petrit Çarkaxhiu – Emri yt mirësi
 17. Rezearta Smaja – N’Eden
 18. Rovena Dilo – Motit
 19. Serxhio Hajdini – Vështirë
 20. Urban Band – Në çdo hap
 21. Vanesa Sono – Aroma jonë

Nytt for i år er at selv om det skal kåres en vinner av Festivali i Këngës, så betyr det ikke at denne vinneren blir sendt til Eurovision. Representanten de skal sende ut blir nemlig stemt frem i en egen avstemming denne gangen, så brått kan man få to vinnere i denne konkurransen i kveld. Dette betyr også at juryen har 100% makt over hvem som vinner konkurransen, mens publikum har 100% makt over hvem de sender til Eurovision.

Sendingen begynner som vanlig kl. 21:00 i kveld, og er planlagt å vare helt til midnatt denne gangen, med flere deltakere enn de andre kveldene og avstemming i tillegg.
Sendingen kan sees via deres offisielle YouTube-kanal.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s