Dette er årets finske artister

Lørdag 25. februar skal sju artister konkurrere om å bli årets finske representant i Eurovision Song Contest i deres nasjonale finale UMK. Finalen vil bli kringkastet via Yle Areena, og vil være tilgjengelig for internasjonale seere. Seere som ikke forstår finsk kan også glede seg over at det blir engelsk kommentarer under finalen. Vinneren blir stemt fram ved hjelp av internasjonal jury og finske telefonstemmer.

De sju artistene ble lansert i går, og fra og med i dag, torsdag 12. januar blir en og en låt sluppet frem til fredag 20. januar. Dette innlegget vil derfor oppdateres for hver dag en ny låt blir sluppet.

Årets UMK artister:

Keira – No Business On The Dancefloor

Keira er årets yngste deltaker, og ble kjent for det finske publikum gjennom deres versjon av The Voice. Hennes debuterer artistkarrieren med UMK låta si No Business On The Dancefloor. Keira lover en opptreden der hun kan vise frem alle sine musikalske sider med både sang og dans.

Benjamin – Hoida Mut

Benjamin har gjort seg kjent gjennom sosiale medier i over 10 år og har hatt stor suksess som artist både internasjonalt og i Finland. Låten hans GAY ble sommeren 2022s store pride låt i Finland, og i høst vant han den finske utgaven av Skal vi danse. UMK låten hans Hoida Mut forteller en personlig historie om avgjørende øyeblikk i livet og om å utfordre stereotypiske kjønnsroller.

Robin Packalen – Girls Like You

Til tross for Robin Packalens unge alder, har han rukket å bli en av Finlands mest populære artister, og har vært en stor stjerne siden han ga ut sin første single som 13 åring i 2012. Han har lenge hatt et ønske om å delta i UMK, og skal ifølge han selv nå ha en låt som hele verden bare må få høre.

Lxandra – Something To Lose

Lxandra har fått stor suksess internasjonalt med sin særegne stemme, og musikken hennes har blitt brukt i flere amerikanske filmer og TV-serier. Hun stiller med balladen Something To Lose, en låt hun fikk ideen som følge av jet lag etter en tur fra Los Angeles.

Käärijä – Cha Cha Cha

Käärijä er en artist som ønsker å være nyskapende, kreativ og grensesprengende med musikken sin, og er kjent for dette ved sine scene opptredener. Han vil ikke tilhøre en bestemt sjanger, og blander ulike sjangre i musikken sin, og dette vil han også vise fram i sin UMK låt Cha Cha Cha.

KUUMAA – Ylivoimainen

KUUMAA er en trio som startet opp i 2016, og som i 2019 ga ut sitt debut album. Trioen ser på seg selv først og fremst som gode venner, og vil med den finske UMK låta si gi det internasjonale publikum en sterk poplåt med sprudlende energi.

Portion Boys – Samaa Taivasta Katsotaan

Festmusikk er ikke bare populært her i Norge, og i Finland er Portion Boys et av de største bandene som leverer festmusikk. Portion Boys ble stiftet i 2010, og har gitt ut hit singler etter hit singler, men uten å gi ut et fullt album. Låten de deltar med forteller det gode budskap at alle vi mennesker betyr noe.

Forfatter: Tone Maria Jonassen

Tone Maria(tidligere Squad skribent fra 2020-2023), 29 år, har fulgt med Eurovision siden 2000, da hun falt pladask for Charmed med "My Heart Goes Boom". Siden da har Eurovision interessen vokst seg større og større for hvert år. Hun har alltid vært glad i musikk og har sunget i kor siden hun var 14 år gammel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s