Første delfinale i Litauen i kveld

I kveld starter Litauens nasjonale utvelgelse, Pabandom Is Naujo. Litauen gjør som mange andre land og arrangerer delfinaler før sin stor finale, som skal avholdes lørdag 18. februar. I dag, lørdag 21. januar, og neste lørdag, 28. januar, vil det være delfinaler hvor låtene skal konkurrere om en plass i to semifinaler før den store finalen.

Følgende artister og låter deltar i kveldens kvalifiseringsrunde:

 • Aistė Pilvelytė – We’re Not Running
 • Joseph June – Vacuum
 • Il Senso – Sparnai / Wings
 • W.I – You Can Not
 • Multiks – London
 • Lukne – Paradise
 • Gabrielius Vagelis – Sauksmas / Scream
 • Alen Chicco – Do You
 • Ruta MUR – So Low
 • Justin 3 feat. Dj AugustYno – Not Giving Up
 • Baiba – When the Lights Go Out
 • Justa Rubežiute – When I’ll Find
 • NOY – Destiny’s Child
 • Paulina Paukstaityte – Let Me Think About Me
 • Juste Kraujelyte – Need More Fun

Blant artistene finner vi flere som har deltatt i Litauens nasjonale utvelgelse tidligere. Aistė Pilvelytė har deltatt hele 12 ganger tidligere! Hennes første forsøk var i 1999, og siste i 2020. Alen Chicco deltok også i 2020. Gabrielius Vagelis har også prøvd seg flere ganger, og håper nok at den 6. deltakelsen skal føre han til Eurovision scenen. Baiba har stått på en Eurovision scene flere ganger, men da som korist. Hun har også deltatt i Litauens nasjonale utvelgelse tidligere. Joseph June og Justė Kraujelytė vil noen kanskje huske fra deres deltakelse i 2022.

Publikumsstemmer og en jury vil avgjøre hvilke 10 låter som vil kvalifisere seg til semifinalene. Du kan følge sendingen fra kl. 20.00 ved å følge denne lenken.

Forfatter: Tone Maria Jonassen

Tone Maria, 29 år, har fulgt med Eurovision siden 2000, da hun falt pladask for Charmed med "My Heart Goes Boom". Siden da har Eurovision interessen vokst seg større og større for hvert år. Hun har alltid vært glad i musikk og har sunget i kor siden hun var 14 år gammel. Hun ble medlem av Eurovision Squad i 2020, og har også skrevet om Eurovision på egen blogg i 4 år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s