I kveld: Finale i Danmark

Danmark er et av de landene som kun kjører en enkel finale, og er også en av flere som i kveld velger sitt bidrag. Det blir spennende å se på oddsen etter i kveld, når flere land er klare med sine bidrag. Topp tre til å vinne Eurovision Song Contest 2023 er per nå Ukraina, Sverige og Norge. Danmark ligger i skrivende stund på en 28. plass. Vi får se om dette endrer seg etter de velger sitt bidrag i kveld. Her er de det står imellom:

  1. Frederik LeopoldStuck on You
  2. Eyjaa I Was Gonna Marry Him
  3. Micky Skeel Glansbillede
  4. Maia MaiaBeautiful Bullshit
  5. Nicklas SonneFreedom
  6. Mariyah LeBergHuman
  7. Søren Torpegaard Lund Lige her
  8. Reiley Breaking My Heart

Det stemmes først frem til en superfinale, hvor de tre med fleste folkestemmer via app og SMS skal kjempe en egen runde hvor esultatet avgjøres av 50/50 jurystemmer og stemming i app og via SMS fra folket. Du kan overvære det hele klokken 20:00 i kveld hos DR1 via denne linken, og det antas å vare i to timer.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s