I kveld: Andre semifinale – all info om kvelden

Kypros er en av de som kjemper om finaleplass i kveld. Her fra scenen tidligere i uken. Foto: Martin Fjellanger / Eurovision Norway

I kveld er det tid for den andre semifinalen av årest Eurovision Song Contest. Her er litt generell info, stemmeskjema og linker som kan være din lille guide før kveldens sending.

Hvor og når?

Du kan se kveldens semifinale live på YouTube i videoen her under, i kveld fra 21:00 norsk tid. Du kan selvfølgelig også se det på NRK1 med norsk kommentator til samme tid.

Deltakere og stemming i kveld

I den andre semifinalen er det 16 deltakere. Siden Norge deltok i den første semifinalen på tirsdag betyr det at det ikke er mulig for oss nordmenn å stemme i kveld. Nytt for i år er at det ikke er juryer i semifinalen, hvilket betyr at det kun er opp til oss vanlige folk. Juryene vil allikevel være en del av årets resultat, men kun i finalen. Her er kveldens lineup i rekkefølgen de opptrer:

 1. Danmark
 2. Armenia
 3. Romania
 4. Estland
 5. Belgia
 6. Kypros
 7. Island
 8. Hellas
 9. Polen
 10. Slovenia
 11. Georgia
 12. San Marino
 13. Østerrike
 14. Albania
 15. Litauen
 16. Australia

I tillegg vil tre av de allerede kvalifiserte finalistene vise frem sine låter i kveld:

 1. Spania
 2. Storbritannia
 3. Ukraina

Disse landene har også mulighet til å stemme i denne semifinalen. Noen andre som har lov til å stemme i årets Eurovision er faktisk resten av verden. De vil sammenlagt stille som et land til slutt da deres poeng skal gis ut. Alle utenfor Eurovision-landene kan stemme via nettstedet esc.vote. Det er de 10 deltakerne med flest stemmer som går videre til finalen på lørdag.

Kveldens gjester

Kveldens tema for åpningen er Music unites generations hvor vi skal få se en reise igjennom flere generasjoner med Ukrainsk musikk. Her vil vi se de ukrainske artistene Mariya Yaremchuk (ukrainsk Eurovision-representant i 2014) sammen med rapperen OTOY og 14 år gamle Zlata Dziunka (ukrainsk Junior Eurovision-representant i 2022).

Vi vil også få servert en spektakulær opptreden under pausenummeret, som er kalt Be Who You Wanna Be. Dette nummeret skal være en feiring av Eurovision som en inkluderende arena for alle og enhver, uansett hvem du er. En slags hyllest til fans over hele verden. Opptredenen beskrives som en opptreden man sent vil glemme.

Stemmeskjema

Som alltid så har vi laget stemmeskjema til deg som du kan laste ned og bruke enten på en skjerm eller på papir hvis du vil skrive de ut. Kveldens stemmeskjema finner du her (både som PDF of word-format):

Våre tanker om kveldens resultat

Vi i squaden liker som vanlig å synse og spå. Det er alltid spennende å se hvordan ting ender til slutt, for man vet aldri helt hva som vil skje. Her er hvilke land vi TROR vil gå videre fra kveldens semifinale.

Jesper:
Østerrike
Australia
Armenia
Slovenia
Litauen
Georgia
Kypros
Belgia
Danmark
Polen

Hanne:
Armenia
Kypros
Danmark
Litauen
Polen
Hellas
Australia
Estland
Østerrike
Georgia

Tina:
Armenia
Kypros
Polen
Slovenia
Georgia
Østerrike
Australia
Belgia
Danmark
Estland

Kveldens pressekonferanse

Da resultatet er klart vil det som vanlig holdes en pressekonferanse med alle kveldens vinnere. Før pressekonferansen vil alle kveldens kvalifiserte trekke hvilken halvdel de vil opptre i under lørdagens finale. Dette vil foregå live på TikTok. Da aller har trukket er det klart for pressekonferanse. Vil du få med deg pressekonferansen live kan du se det i YouTube-videoen under her fra ca. 23:30 i kveld.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s