I kveld: Finale i Tsjekkia!

I kveld arrangerer Tsjekkia sin nasjonale finale ESCZ 2023!

Det er 5 låter som skal konkurrere om å få representere Tsjekkia i årets Eurovision Song Contest. Tsjekkia gir den internasjonale fansen en skikkelig gavepakke, da sendingen vil bli streamet fra Eurovision Song Contest sin offisielle YouTube kanal fra kl. 21.00. Gjennom den offisielle Eurovision app-en kan internasjonale fans stemme fram til mandag 6. februar. Det skal dermed ikke kåres en vinner i kveld, men kort tid etter at stemmevinduet stenges mandag 6. februar. Den internasjonale fansen kan ha stor innflytelse på hvilken låt som stikker av med seieren, da hele 70 % av poengene vil være fra de internasjonale seerne, mens 30 % av fordelingen vil være fra de tsjekkiske seerne. Finner du en favoritt blant årets låter er det altså bare å stemme i vei!

Låtene får vi høre først i kveld, men artistene er offentliggjort og er følgende:

  • Maella
  • Pam Rabbit
  • Markéta Irglová
  • Vesna
  • Rodan

Om man har fulgt med den nasjonale utvelgelsen i Tsjekkia tidligere, vil man kanskje kjenne igjen artisten Pam Rabbit, som deltok i både 2019 og 2020. Hun var også korist for Mikael Josef i 2018. Markéta Irglová vil kanskje noen kjenne igjen fra Islands nasjonale finale Söngvakeppnin, da hun deltok der i fjor. Vesna har blant annet varmet opp for Aurora.

Du kan følge sendingen fra kl. 21.00 ved å følge linken lengre opp i innlegget, eller fra YouTube videoen festet her på nettsiden vår:

Forfatter: Tone Maria Jonassen

Tone Maria(tidligere Squad skribent fra 2020-2023), 29 år, har fulgt med Eurovision siden 2000, da hun falt pladask for Charmed med "My Heart Goes Boom". Siden da har Eurovision interessen vokst seg større og større for hvert år. Hun har alltid vært glad i musikk og har sunget i kor siden hun var 14 år gammel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s