I kveld: Første semifinale i Benidorm Fest 2023

Så var det Spania sin tur til å sette igang jakten på sin representant for 2023. I skrivende stund finner vi Spania på en 8. plass på oddsen over å vinner Eurovision, ikke verst allerde før konkurransen er startet. Dette sier jo også noe om hva folk synes om bidragene som er med i Benidorm Fest i år, så mange vil nok glede seg til å få med seg dette.

Benidorm Fest består av to semifinaler og en finale som går tirsdag, torsdag og lørdag (i kjent Eurovision-stil) denne uken. Det er i alt atten bidrag som skal presenteres, ni stykker hver semifinale, og fire av går videre fra hver semifinale til finalen. Den ender da altså opp med åtte bidrag til slutt.

Hvem som går videre er det en blanding av 50% jury, 25% folkejury og 25% folkestemmer som avgjør. Her er de som skal delta i kveld:

  1. AgoneyQuiero arder
  2. Alice WonderYo quisiera
  3. Aritz ArenFlamenco
  4. Fusa NoctaMi Familia
  5. Megara Arcadia
  6. Meler No nos moverán
  7. Sharonne Aire
  8. Sofía MartínTuki
  9. Twin MelodySayonara

Du kan se det hele live i kveld fra 22:50 på den spanske kanalen La 1, som du finner her. Showet er planlagt å vare frem til 00:30, så man får forberede seg på en sen kveld.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s