Tema, slagord og semifinaleinndeling for Eurovision Song Contest 2023

Det ble allerede i går avslørt hvilket tema og slagord som er valgt for årets Eurovision Song Contest. United by music er slagordet, og vi kunne se temaet med hjerter i gult, blått og rosa i Liverpool der de i kveld avholdt sin trekning for årets semifinaler. Det blir, som vanlig, to semifinaler med 15 deltakere i den første og 16 i den andre. Slik som det har vært de siste årene ble det også nå trukket hvilken halvdel av semifinalene hvert land skal presenteres i, slik at det skal bli så rettferdig som mulig. Hvordan inndelingen av rekkefølgen blir innad i de to halvdelene av showet bestemmes av produsentene da det hele skal settes sammen, slik at det også blir mest mulig underholdende for publikum, og at låtene kan skille seg så mye ut som mulig, hver og en. Det ble også trukket hvilken semifinale finalistene skal få stemme i.

Dette er jo en inndeling som skaper mye spenning hvert år da mange mener at dette har mye å si for det endelige resultatet. Andre mener at det ikke har like mye å si.

Slik endte kveldens trekning:

I første semifinale (Tirsdag, 9. mai, 21:00) deltar:

Første halvdel:
Kroatia
Irland
Latvia
Malta
Norge
Portugal
Serbia

Andre halvdel:
Aserbajdsjan
Tsjekkia
Finland
Israel
Moldova
Nederland
Sverige
Sveits

Finalister som stemmer:
Frankrike
Tyskland
Italia

I andre semifinale (Torsdag, 11. mai, 21:00) deltar:

Første halvdel:
Armenia
Belgia
Kypros
Danmark
Estland
Hellas
Island
Romania

Andre halvdel:
Albania
Australia
Østerrike
Georgia
Litauen
Polen
San Marino
Slovenia

Finalister som stemmer:
Spania
Ukraina
Storbritannia

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s