Rekkefølgen er bestemt

Offisiell visning av rekkefølgen fra EBU.

Etter at alle de siste kvalifiserte fra den andre semifinalen trakk hvilken halvdel de skal opptre i på lørdag, satte sjefene seg direkte ned for å bestemme den endelige rekkefølgen ut fra hva som ble trukket. Dette kommer både an på de rent praktiske løsningene med sceneskifte, men også for å få hver låt til å skinne som best og gjøre det til et interessant show for publikum. Her er den fullstendige rekkefølgen for lørdag:

 1. Østerrike
 2. Portugal
 3. Sveits
 4. Polen
 5. Serbia
 6. Frankrike
 7. Kypros
 8. Spania
 9. Sverige
 10. Albania
 11. Italia
 12. Estland
 13. Finland
 14. Tsjekkia
 15. Australia
 16. Belgia
 17. Armenia
 18. Moldova
 19. Ukraina
 20. Norge
 21. Tyskland
 22. Litauen
 23. Israel
 24. Slovenia
 25. Kroatia
 26. Storbritannia

Det blir en spennende og variert finale i år, vi gleder oss masse uansett hva som måtte skje! Vi i squaden heier alltid litt på alt og alle. Det viktigste er at alle kan nyte det for hva det er!
Mange mener at rekkefølgen i finalen har mye å si, men det er vanskelig å få konkrete bevis på. Man kan si mye både for og imot dette. Det er allikevel interessant at det i år er flest favoritter i den første havldelen, og at dette sees på som å være «minst gunstig». Kanskje kan det gjøre finaleresultatet hakket mer spennende eller litt mindre forutsigbart?

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s