I kveld: Eurovision Song Contest 2023 FINALE – all info om kvelden

Bilde fra åpningsnummeret under tirsdagens semifinale. // Foto: Corinne Cumming / EBU

Så var årets store dag kommet, og vi avslutter Eurovision-sesongen for 2023. I kveld får vi vite hvem som klarer å kapre flest stemmer blant både folket og juryen. Her har du litt generell info om kveldens store happening.

Hvor og når?

Du kan se finalen live på YouTube i videoen her under, i kveld fra 21:00 norsk tid. Du kan selvfølgelig også se det på NRK1 med norsk kommentator til samme tid.

Deltakere og stemming i kveld

I årets finale er det 26 deltakere, og her er det selvfølgelig åpent for alle å stemme. Jury og publikum bestemmer sammen hvem som vinner i kveld. Juryene har allerede stemt, slik de pleier da juryfinalen ble avholdt i går kveld. Så nå er resten opp til oss seere! Nytt for i år er at resten av verden utenfor Eurovision-landene også kan stemme. De vil sammenlagt stille som et land til slutt da deres poeng skal gis ut. Alle utenfor Eurovision-landene kan stemme via nettstedet esc.vote.
Her er kveldens lineup i rekkefølgen de opptrer:

Kveldens gjester

I den store finalen vil vi få en åpning av fjorårets vinnere Kalush Orchestra før den tradisjonelle flaggparaden går i gang. Samtidig som flaggparaden pågår skal vi seere få se en rekke ukrainske legender fremføre, GO_A, Jamala, Tina Karol og ikke minst selveste Verka Serduchka.

I løpet av sendingen vil vi også få se en fin bunke tidligere Eurovision-favoritter: Mahmood, Netta, Daði Freyr, Cornelia Jakobs, Duncan Laurence og Sonia.

Stemmeskjema

Som alltid så har vi laget stemmeskjema til deg som du kan laste ned og bruke enten på en skjerm eller på papir hvis du vil skrive de ut. Kveldens stemmeskjema finner du her (både som PDF of word-format):

The Marcel Bezençon Awards

Mens du venter på kveldens store finale er det også mulig å få med seg årets Marcel Bezençon Awards. Hvert år deles det ut tre priser til deltakerne mens de venter på selve finalen. Den første prisen er The Press Award, som blir stemt frem av de akkrediterte medie-personene tilstede for året. Den andre prisen er The Artistic Award, som blir stemt frem av alle årets kommentatorer. Og den siste prisen er The Composer Award, som går til et av bidragenes låtskrivere og som blir stemt frem av alle låtskriverne i årets konkurranse.
Du kan følge årets Marcel Bezençon Awards live her kl. 19:00 i kveld.

Kveldens pressekonferanse

Da resultatet er klart vil det som vanlig holdes en pressekonferanse med vinneren.
Vil du få med deg pressekonferansen live kan du se det i YouTube-videoen under her fra ca. 01:15 i natt.

Til slutt vil vi i Eurovisionsquad takke for året og ønske alle årets deltakere lykke til. Måtte alle gjøre sitt beste og bli fornøyde med kvelden. Og til alle som følger med i kveld – kos dere masse! Vi gleder oss til å starte på Eurovision-året 2024 så fort kvelden er omme!

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s