Sverige vinner Eurovision Song Contest 2023

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

For en kveld, og får en sesong det har vært!

Sverige vant juryen, og Finland vant folkestemmene, men totalt sett vant Sverige med 583 poeng, mens Finland endte på 526 poeng. Norge endte til slutt på en 5. plass.

Gratulerer så mye til Loreen, neste år sees vi i Sverige, og vi begynner planleggingen dit allerede nå! Hvilken by vi ender opp i må vi vente litt på å finne ut av, men vi kommer nok til å få presentert noen tanker rundt dette i løpet av nærmeste fremtid. Du kan overvære pressekonferansen med vinneren her fra klokken 01:15 i natt.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s