Flere vil bli med i Eurovision

Den nasjonale kringkasteren på Færøyene, Kringvarp Føroya (KvF), ønsker å få Færøyene inn som eget land i Eurovision Song Contest etter at deres egen Reiley i år konkurrerte for Danmark. Det har de selv meldt på sine nettsider at planen er å søke om medlemskap i EBU før sommerferien.

Færøyene har tidligere prøvd å få medlemskap i EBU , som må til før man får lov til å delta i Eurovision Song Contest, men fått nei siden de ikke har vært et selvstendig land, men en del av Danmark. Det skal allikevel ha blitt sett på regler i etterkant som gjør at Færøyene nå har troen på at de kan få lov til å bli medlem av EBU allikevel. Det blir spennende å se hva dette fører til, og det er gøy at flere har lyst til å være en del av Eurovision!

Reiley på årets Eurovision-scene for Danmark. // Foto: Corinne Cumming / EBU

Det er ikke bare Færøyene som er ivrige på å delta i Eurovision, New Zealand har nemlig også begynt å vise sin interesse, ved å opprette både underskriftskampanje og laget et uoffisielt Eurovision-bidrag med den passende tittelen Eurovusion (Open Up). De argumenterer godt med at det er flere land i Eurovision som ikke er en del av Europa, og det vet vi jo. Så, hvorfor ikke?

Komikerduoen Two Hearts med det tullete og uoffisielle bidraget Eurovusion (Open Up).
Kilder: http://www.eurovisionworld.com, http://www.standard.co.uk

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s