Israels utvelgelse starter 2. januar!

israel_the_next_starI kjent israelsk stil så er utvelgelsen for å finne sitt neste eurovision bidrag lang og begynner tidlig. Allerede den 2. januar vil vi kunne se første delen av HaKokhav HaBa (הַכּוֹכָב הַבָּא), eller Rising Star som det også blir kalt. I denne utvelgelsen stemmer man først etter artisters talenter, og når det er 3-4 artister igjen får alle hver sin låt de konkurrerer mot hverandre med. Tidvis får noen får også samme låt. Låten artisten vinner men er den de representerer landet sitt med.

Denne utvelgelsen pleier å vare i ca. to måneder.Vi må nok derfor vente til starten av mars (4. om vi skal tenke oss fram til en dato) før vi får se hvem som representerer Israel! Dette blir tredje året Rising Star er metoden Israel benytter for å finne sin deltaker. Dette ser derfor ut til å være en god oppskrift, skal man dømme ut ifra Israels resultater i eurovisionen siden denne metoden ble introdusert.

Dommerne i denne utgaven av Rising Star har flere kjente fjes, deriblant: Harel Skaat (Israels representant i Oslo i 2010), Keren Peles (På kortlisten til å representere Israel i 2009), Asaf Amdurski (Eksmann til Michal Amdurski, som deltok i Kdam (Israels tidligere utvelgelsesmetode for eurovisionen) i 2001 og 2006), Static og Ben-El Tavori (Den mest populære pop duoen i Israel nå for tiden, blant annet kjent for låta Barbie).

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s