En finale og tre semifinaler i kveld!

x-682530be-eb3b-46ae-9c9f-d589c7d929b6
Til en avslappende forandring fra tidligere helger er det kun étt land som denne lørdagen skal velge sitt eurovision bidrag! Tre andre land skal holde sitt siste show før sine finaler neste lørdag – og disse kan du se frem til i kveld:

Estland: Finalen i Eesti Laul er ENDELIG her etter at to spennende semifinaler er unnagjort. Fem bidrag gikk videre fra hver semifinale – derfor står det klart ti spente deltakere i Eesti Laul-finalen i kveld. De ti som skal konkurrere om å få representere den lille nasjonen i øst er:

01. Liis Lemsalu – Keep Running
02. Koit Toome & Laura – Verona
03. Karl-Kristjan & Whogaux feat. Maian – Have You Now
04. Lenna Kuurmaa – Slingshot
05. Daniel Levi – All I Need
06. Elina Born – In Or Out
07. Ivo Linna – Suur Ioterii
08. Rasmus Rändvee – This Love
09. Ariadne – Feel Me Now
10. Kerli – Spirit Animal

Blant kveldens deltakere finner vi fire tidligere representanter for Estland, nemlig Koit Toome (1998), Laura (2005, som en del av Suntribe), Ivo Linna (1996) og Elina Born (som deltok sammen med Stig Rästa i 2015). Estland har til i dag kun vunnet eurovisionen kun én gang – og håper på en ny seier i år! Finalen kan ses på ERR fra klokken 18:30 norsk tid her: http://otse.err.ee/k/etv.


Sverige: Hos våre grannar i øst er det i kveld tid for ‘Andre Chansen’, som det kalles. Det er den delen av utvelgelsen deres hvor de to fra hver delfinale som har fått 3. og 4. plass konkurrerer i dueller mot hverandre om de fire resterende finalebillettene. Finalen i Melodifestivalen, som utvelgelsen heter, holdes førstkommende lørdag – og slik ser duellene i kveld ut:

Duell 1:
FO&O – Gotta Thing

De Vet Du – Road Trip

Duell 2:
Axel Schylström – När ingen ser
Lisa Ajax – I Don’t Give A

Duell 3:
Boris Rene – Her Kiss

Dismissed – Hearts Align

Duell 4:
Anton Hagman – Kiss You Goodbye
Loreen – Statements

Også i Sverige finner vi tidligere eurovision-representanter i kveld. Loreen, som skal opptre i den fjerde duellen, har vunnet hele konkurransen for Sverige i 2012 – og vil prøve seg på dette nok en gang! Andra Chansen kan ses på SVT1 fra klokken 20:00 norsk tid, eller via denne lenken her: http://www.svtplay.se/


Litauen: Det eneste landet i Baltikum uten en seier i eurovisionen skal i kveld, etter ni uker med delfinaler, ENDELIG avholde sin semifinale i Eurovizijos Atranka. Åtte deltakere har kommet seg helt hit – og kun seks av dem vil komme videre til finalen førstkommende lørdag. Kveldens semifinalister er:

01. Sasha Song – Never Felt Like This Before
02. Ieva Zasimauskaite – You Saved Me
03. Paula – Let You Go
04. Aistė Pilvelytė – I’m Like a Wolf
05. Kotryna Juodzevičiūtė – Love Shadow
06. Fusedmarc – Rain of Revolution
07. Gabrielius Vagelis – Feel Myself Free
08. Greta Zazza – Like I Love You

I Litauen finner vi også en tidligere eurovision-deltaker. Sangeren Sasha Song, som åpner kveldens semifinale, representerte nemlig Litauen i 2009. For å se om han og flere av våre favoritter kommer seg til finalen kan man tune inne på LRT klokken 20:00 norsk tid. Dette kan gjøres gjennom denne lenken: http://www.lrt.lt/mediateka/tiesiogiai/lrt-televizija.


Island: Våre naboer i nord-vest er den siste som skal avholde tv-sendt musikkfest i kveld. Forrige lørdag gikk tre bidrag videre til finalen i Söngvakeppnin Sjónvarpsins, som den islandske utvelgelsen heter. I kveld skal tre bidrag til komme videre til finalen førstkommende lørdag. De seks som i kveld skal konkurrere om å bli en av de tre vi ser igjen neste uke er:

01. Linda Hartmanns – Ástfangin
02. Daði Freyr Pétursson – hvad með Thad?
03. Svala Björgvinsdóttir – Ég veit Thad
04. Páll Rósinkranz & Kristina Bærendsen – Þú og ég
05. Sólveig Ásgeirsdóttir – Treystu to mig
06. Aron Brink – Þú hefur dáleitt mig

Den islandske semifinalen kan ses på RÚV fra klokken 20:45 norsk tid. Semifinalen sendes også direkte gjennom denne lenken: http://www.ruv.is/songvakeppnin.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s