Eurovision-deltakere ut mot vinneren: «Not heart issues, but head issues»

Alex+Florea+Rehearsal+2nd+Semi+Final+Eurovision+CpThtEqyK0al

Selv om årets konkurranse er overstått, har det ikke roet seg ned helt enda. Spesielt ikke rundt enkelte av årets deltakere som nå går ut mot vinneren Salvador Sobral.

For et par dager siden ble det kjent at den svenske representanten Robin Bengtsson var kritisk til Salvador sin seierstale. Da Portugal mottok trofeet lørdag kveld, takket nemlig Salvador for seieren med en strengt betont beskjed om at musikk er følelser, og ikke fyrverkeri. For å sitere korrekt brukte han ordene «fast food music without any content». Bengtsson tok imot i et innlegg på instagram, hvor han høflig nevnte at han liker vinnerlåten og måten Salvador fremfører på veldig godt, men at takketalen var «below the level of a true winner», med andre ord et hint til at det var respektløst og uverdig. Han la også til at man måtte huske at denne fast food musikken også har sin verdi i sine sammenhenger.

Romania sendte duoen Ilinca og Alex Florea i år, og sistnevnte har også gått hardt ut mot Salvador sin seier. I et nylig intervju har Alex uttalt dette:

«They used marketing to win, as happens in our talent shows as well. His backstory worked and the public ate it up. But from my point of view, Salvador doesn’t have heart problems, but head issues. Everybody thought that Italy would win, but there was a big fuss in Kyiv about (Salvador Sobral) because he was mysterious, he didn’t give interviews, he didn’t take photos and he wouldn’t show up for rehearsals. The Bulgarian representative could also have used his story, as he doesn’t see well, but he didn’t. The Portuguese played a role, that’s what I felt. I saw him on many occasions and I didn’t believe he had (health) problems. On the other hand, his song is excellent and it’s been a while since something like this has been written. But I am annoyed by the cheap theatrics, that’s why I’m so cynical. A lot of people have problems. But don’t use this to win. If you want to win, use what you do professionally, your voice, your show. That’s winning! I’ve had problems myself in talent shows, but I’ve never resorted to cheap deceitful tactics in order to win.»

Med en så krass kritikk og drøye påstander om helsen hans, og nærmest på grensen til mobbing må vi vel si at Alex kanskje virker litt i overkant aggressiv og sår. Det er selvfølgelig mange poeng som kan trekkes frem her, det er tross alt en konkurranse, men å begynne å drøfte sånt høyt ute i media er kanskje å dra det litt langt.

Salvador og Portugal vant soleklart årets Eurovision Song Contest, med flest poeng både fra jury og publikum. Er resten av artistene som lå i toppen litt bitre på at en så simpel fremføring vinner stort over dem?

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 27 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s