En av disse vil representere Norge!

6jUSylzCHJPinHf6yN84BwEYdrMkW585dmsqV3vSkoHA

De 10 finalistene er avslørt, og det ser ut til at årets MGP kan bli et av de beste noensinne. En sterk lineup ble presentert, med mange kjente norske artister, både fra tidligere MGP og Eurovision, og utenfor. Det sier vel kanskje litt at vi kan se hele 3 tidligere Eurovision-deltakere i bunken, hvor også en av de har skrevet historie som Eurovision-vinner! Vi kan også se flere sterke låtskrivere bak bidragene, også der er det kjente navn fra tidligere. Her er alle årets deltakere (i alfabetisk rekkefølge):

 1. Alejandro Fuentes – Tengo otra
  (Skrevet av: Alejandro Fuentes, Angel Arce Pututi og Alejandro Pututi)
 2. Aleksander Walmann – Talk to the Hand
  (Skrevet av: JOWST/Joakim With Steen, Jonas McDonnell og Magnus Klausen)
 3. Alexander Rybak – That’s How You Write A Song
  (Skrevet av: Alexander Rybak)
 4. Charla K – Stop the Music
  (Skrevet av: Charla K, Per Gessle og Alex Shield)
 5. Ida Maria – Scandilove
  (Skrevet av: Ida Maria Børli Sivertsen og Stefan Törnby)
 6. Nicoline – Light Me Up
  (Skrevet av: Nicoline Berg Kaasin, Johan Larsson og Emilie Adams)
 7. Rebecca – Who We Are
  (Skrevet av: Kjetil Mørland)
 8. Stella & Alexandra – You Got Me
  (Skrevet av: Gustav Surén, Niclas Arn, Stella Mwangi og Andreas Alfredsson)
 9. Tom Hugo – I Like I Like I Like
  (Skrevet av: Tom Hugo Hermansen)
 10. Vidar Villa – Moren din
  (Skrevet av: Vidar André Mohaugen, Jonas Thomassen og Martin Thomassen)

Samtlige låter er nå ute og tilgjengelige, både på NRK sine sider og streamingtjenester.
Dette er noe jeg tror er svært positivt for konkurransen. Det blir mer fokus på musikken og selve låtene når alle har en sjans for å få radiospillinger og kan bli hits uavhengig av artistens popularitet. Dette kan føre til at underdogs (altså artister som er mindre kjente fjes for nordmenn flest) har en like stor sjanse for å vinne på bakgrunn av låten og ikke bare kjendis-faktoren. I tillegg er det enklere å spre hype før selve finalen. Når vi kun kjører én kveld tror jeg det er fint å kunne føle en slags tilhørighet til låtene i god tid i forveien.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 28 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s