Are we lost with corona?

escrotterdamlogo

Og for de som ikke tok tittel-referansen, i 2017 sang Estland om å være «lost in Verona», og jeg må ærlig innrømme at dette er den eneste låta jeg går og nynner på om dagen, bare at Verona byttes ut med corona. Jeg vet, dårlig humor.

Men tilbake til alvoret, for vi tar så absolutt den situasjonen vi står oppi nå på alvor, og vi tenker på alle som blir tungt preget av dette på en eller annen måte, hvilket er ganske mange.

Jeg stiller spørsmålet med tanke på årets Eurovision Song Contest i mai. Hva vil skje? Vil Eurovision for første gang i historien bli avlyst? Neppe. At det gjøres endringer og at man kommer opp med alternative løsninger til å avholde det er derimot ganske sikkert slik situasjonen ser ut i dag. Det er blitt snakket om både show uten publikum, at hver kringkaster sender ut sine bidrag fra eget studio i hjemlandet eller eventuelt en utsettelse. Sistnevnte tror jeg er siste løsning, for så mye penger og planlegging bak det hele i tillegg til usikkerheten rundt hvor lenge dette vil vare gjør dette til et muligens gigantisk tap. Derimot ser vi nå at de fleste pre-parties rundt omkring i Europa er avlyst, og det med god grunn. I tillegg er det flere av artistene som ikke reiser til Nederland for å filme sine planlagte postkort (intro til bidraget i ESC), og heller ikke har planlagt å reise på pre-parties rundt omkring (før de ble avlyst). Enkelte av de konkurrerende artistene, som blant annet vår egen representant Ulrikke, er også fast i karantene i disse dager.

Hittil er den offentlige informasjonen rundt årets Eurovision kun at de skal komme til en slags konklusjon i starten av april, men per nå jobber de med det på samme måte som tidligere, selv om de selvfølgelig følger utviklingen tett.
Eurovision har aldri før vært så preget av en verdenssituasjon som nå! Dette er historisk.

Flere av dere tenker sikkert at Eurovision er helt ubetydelig når vi nå er inne i en slik situasjon, og jeg er til dels enig. Samtidig, så er det nettopp dette Eurovision handler om. Det å samle folket (og ikke fysisk i dette tilfellet) på tvers av grenser, og forenes om noe gøy og spre glede. Vi står sammen om dette alle sammen, og vi tenker på hverandre. Så på den måten er Eurovision i år viktigere enn noensinne!

Se bare hvordan italienerne samlet seg på balkongene for å synge årets italienske Eurovision-bidrag.

Imens sitter resten av Europas fans og venter på at denne skal fremføres i Eurovision i mai, som en av favorittene!

Vi håper selvfølgelig at Eurovision kan få overleve dette og ha et godt år, uansett hvilken måte den skulle måtte bli avholdt på. Allikevel, viktigst av alt nå er at alle tar vare på hverandre der ute ❤️

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s