Shuma etterforskes av hviterussisk TV

shuma-belarusHvert år så er det stadig stor storhei rundt en eller flere utvelgelser rundt om i Europa i forkant av eurovision-finalene. I år er det Hviterussland som spesielt utpeker seg her. Flere av deltakerne i finalen meldte tidligere denne uka inn deltakeren Alekseev for brudd på reglementet, og flere truet med å trekke seg fra konkurransen. Uten at det er tatt noen avgjørelse i denne saken valgte likevel Sofi Lapina å trekke seg fra Eurofest tidligere denne uken.

Nå ser det likevel ut som dramaet ikke vil ta slutt med en det første. Det har nå blitt klart at gruppa Shuma (som overraskende nok ikke er blant de som har meldt inn Alekseev for regelbrudd) også blir mistenkt for brudd på reglementet. Dette skal være fordi  sangteksten i låta deres «Hmarki» inneholder ord fra tradisjonell folkemusikk. Om dette er nok til å få de kastet ut av konkurransen gjenstår å se.

Den hviterussiske finalen skal etter planen avholdes 16. februar.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s