Presentasjon: Danmark

denmark-2018-rasmussen-6
Rasmussen – Higher Ground

Skrevet av: Niclas Arn og Kari Eurén.
Deltar i: Andre semifinale (nr. 5).

Låten «Higher Ground» er inspirert av den gamle historien om vikingen Magnus Erlendsson, som under slaget ved Anglesey Sound i 1098 gjorde noe en viking sjelden gjør. Han nektet nemlig å sloss.  Låtems budskap er derfor er å sende en pasifistisk melding til i hele Europa! Med tanke på sangens innhold syntes låtskriverne at Rasmussen, eller Jonas Flodager Rasmussen som han egentlig heter, passet perfekt til å dele dette budskapet. Særlig siden han har et nokså viking-aktig utseende, som til stadighet blir sammenliknet med vår egen Kristofer Hivju.

Jonas selv er fra Viborg i Danmark og har tidligere studert dramaturgi og musikk ved universitetet i Århus. Han jobber i dag som lærer ved Den Danske Scenekunstskole. Ved siden av lærerjobben er han sanger og frontfigur i bandet Hair Metal Heröes, som framfører coverlåter fra blant annet Elton John og ABBA. Han har også jobbet som teaterskuespiller i stykker som West Side Story og Les Misérables i Aarhus og Holsenbro. «Higher Ground» er den første låten han slipper under eget navn, og vi håper den vil holde til en finaleplass. Rasmussen skal konkurrere i andre semifinale, hvor han blant annet møter vår egen Alexander Rybak og svenskenes Benjamin Ingrosso.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s