Presentasjon: Ungarn

599295260158a4a7e9ec7cb96631b36b

AWS – VISZLÁT NYÁR

Skrevet av: Öros Siklósi, Bence Brucker, Dániel Kökényes, Áron Veress og Soma Schiszler
Deltar i: Andre semifinale (nr. 13)

Bandet AWS (Öros Siklósi, Bence Brucker, Dániel Kökényes, Áron Veress og Soma Schiszler) ble dannet i 2006 av fire tenåringer, Öros, Bence, Dániel og Áron. Siden den gang har de gitt ut 3 LP’er, turnert både i inn- og utland, gitt ut flere musikkvideoer og blitt et anerkjent band i Ungarn, med mye positiv omtale fra både bransjefolk og fans.

De liker selv å omtale musikken sin som modern metal with attitude, og har elementer av blant annet psykedelisk og alternativ rock blandet inn med tekster som ofte skildrer verdensproblemer og det de anser som viktige temaer i samfunnet. Det er viktig for bandet å uttrykke seg så tydelig som mulig, og de har derfor valgt å synge på morsmålet fremfor engelsk, når de føler dette blir et mer personlig, direkte og intenst uttrykk. Bandet er ivrige på å vise at de er mot kjendis-kulturen, og vil ha fullt fokus på musikken og kunsten istedenfor.

Ungarn har klart seg bra i Eurovision de siste årene, tror dere AWS kan fortsette denne trenden? Snu den? Toppe den? Vi synes det er fint med variasjon i denne konkurransen og ønsker AWS lykke til med årets eneste røffe bidrag!

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s