Presentasjon: Georgia

Iriao

IRIAO – FOR YOU

Skrevet av: irina Sanikidze, David Malazonia og Mikheil Mdinaradze.
Deltar i: Andre semifinale (nr. 10)

I år sender Georgia etno-jazz gruppa Irao til eurovision! Gruppa ble opprettet i 2013 og navnet kommer faktisk fra frasen «Iriao-uruao», som kommer fra en georgisk jodle-stil som heter Ktimanchuli. Det er derfor ikke så vanskelig å forstå at det er autentisk folkemusikk gruppa er mest inspirert av. Deres mål med musikk er å modernisere flerstemmig georgisk musikk. Dette er en sjanger selveste UNESCO har satt som en særs viktig kulturarv å ta vare på.

I tillegg til folkelige elementer så er heller ikke gruppa fremmed for jazz. De har vært å se på flere ulike jazz-festivaler rundt om i verden, som blant annet Java Jazz Festival og Alfa Jazz Festival. Gruppa ble i år valgt ut internt hos den georgiske kringkasteren  GPB. Låten, selv om tittelen er på engelsk, er faktisk på deres eget morsmål og het opprinnelig «»Sheni Gulistvis». Kanskje er dette året Georgia endelig skal ta seieren hjem til Tbilsi? Det vil  bare tiden vise!

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s