Presentasjon: Serbia

BELEF-2017-Sanja-Ilic-i-Balkanika

SANJA ILIĆ & BALKANIKA – NOVA DECA

Skrevet av: Danica Krstajić, Aleksandar Sanja Ilić og Tatjana Karajanov Ilić.
Deltar i: Andre semifinale (nr. 3)

Vokalisten Aleksandar Sanja Ilić har vært aktiv innenfor musikken siden barndommen. Han har blant annet hatt stor suksess som komponist hos flere jugoslaviske og eks-jugoslaviske artister. Han er heller ikke fremmed for eurovision. I  1982 skrev han nemlig vinnerlåten i den nasjonale finalen i Jugoslavia. Gruppen Aska tok en 14. plass under finalen i Irland dette året med nettopp denne låten, som het «Halo Halo».

Resten av det serbiske bidraget består av gruppen Balkanika, som ble opprettet i 1998. Konseptet til bandet er å bruke gamle balkanske instrumenter og kombinere disse med moderne pop-rock. Gruppen er faktisk overraskende stor, men siden eurovision har regler for hvor mange som kan være på scenen samtidig, så er det bare fem av gruppemedlemmene som deltar i årets esc. Disse fem er: vokalister Danica Krstić og Mladen Lukić, korist Nevena Stamenković, fløytespiller Ljubormir Dimitrijević og perkusjonist (aka «trommeslager») Aleksandar Radulović. Vi håper derfot at litt serbisk kultur blandet med moderne toner kan slå an hos det europeiske publikumet i år!

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s