Presentasjon: Estland

Estland presentasjon

Elina Nechayeva- La forza

Skrevet av: Elina Nechayeva, Ksenia Kuchukova, Mihkel Mattisen & Timo Vendt.

Deltar i: Første semifinale (Nummer 9)

 

Italiensk er kanskje ikke det språket folk flest forbinder med Estland, men i år blir det ikke bare italiensk- det blir italiensk opera! Låten «La forza» (Kraften) skal fremføres av 26- årige Elina Nechayeva, som elsker klassisk musikk og sang. Hun har til og med en mastergrad i faget, og oppgir blant annet Mozart som et av sine musikalske forbilder.

I tillegg til sangtalentet er Elina også språkmektig, og snakker hele 5 språk flytende, deriblant italiensk som hun altså har valgt å synge på i Eurovision. Konkurranser er hun heller ikke ukjent med, ettersom hun i 2009 deltok i «Eesti Otsib Superstaari» (den estiske versjonen av Idol).

I likhet med flere av de andre Eurovision- deltakerne i år har Elina skrevet låten sin selv, sammen med låtskrivere som også er godt beferdet i den klassiske musikkens verden, og i Eurovision. Mihkel Vendt var med på å skrive Estlands bidrag fra 2013, mens Timo Vendt var med som låtskriver i 2014.

Estland ligger høyt oppe på oddslistene, og vi ønsker Elina lykke til i Lisboa!

 

 

Forfatter: Victoria Pederssen

23- årig ESC- fan og språkentusiast.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s