Hannes topp 10!

I år som i fjor så har jeg valgt å dele min topp ti-liste med dere søte lesere! Vi alle er heldigvis velsignet med hver vår unike musikksmak! Det kan jo derfor hende du er helt enig, eller lurer på hvorvidt jeg er helt tonedøv. Til opplysning så er jeg faktisk det 😂 LOL! For spenningens skyld vil jeg starte med nummer 10 og jobbe meg nedover til nummer 1!

NUMMER 10 : NORGE
ALEXANDER RYBAK – THAT’S HOW YOU WRITE A SONG

e1e05911aa42a2ed52b780b51d1c3a14

Kall det gjerne litt upatriotisk, men det er faktisk utrolig mange gode låter med i eurovision i år! «That’s How You Write A Song» (#THYWAS) er ikke en av mine favoritter i 2018, men som det sjarmtrollet han er – så klarte han likevel å snike seg opp i min topp ti. Ærlig talt er Alex mye bedre enn låten i seg selv. Klart, den er søt og lett på øret, men for meg er den ikke så mye mer enn det. En god nyhet er at jeg tror vår kjære Rybak vil gjøre det MYE bedre i eurovision i år enn listen min reflekterer!

NUMMER 9 : POLEN
GROMEE FEAT. LUKAS MEIJER – LIGHT ME UP

gromee1

Det er sjelden Polen drar seg opp i topplistene mine, men denne digger jeg! Å sende DJ-er med skikkelig partymusikk er akkurat det jeg syns eurovision har for lite av! Den er lett å synge med på og gir meg skikkelig sommerfølelser! De ligger ikke så godt an på betting-listene, men jeg krysser fingrene for at alt går deres vei likevel, jeg! De gir jo litt Walmann og JOWST-vibber, eller hur?

NUMMER 8 : KYPROS
ELENI FOUREIRA – FUEGO

eleni

Her ser vi nok et bevis på at dansbare rytmer er en av mine store svakheter i år! Dette er et bidrag som man typisk får fra Hellas egentlig, og bestandig blir de en liten guilty pleasure hos meg. I år har jeg allerede fått hørt såpass mye på denne perlen fra middelhavet, at jeg har lagt en liten elsk på den. Håper så sårt denne får noen kule remixer framover, for da er sommeren min helt perf!

NUMMER 7 : ISRAEL
NETTA – TOY

Netta-Barzilai-Eurovision-2018-interview-wiwibloggs-1.jpg

For å være ærlig var jeg også en av de som hadde Netta i min topp tre med en gang «Toy» kom. Den er sinnssykt kul og unik! I tillegg har Netta så sinnssykt med attitude – at hun bærer låten SÅ godt! Men etter at jeg har hørt på denne i to måneder, så merker jeg likevel at det har blitt litt mye Netta. Jeg tror likevel at hun kommer til å vinne hela sh*ten – og det fortjener hun absolutt!

NUMMER 6: FRANKRIKE
MADAME MONSIEUR – MERCY

Madame-Monsieur

Denne har lenge holdt seg i øvre midten av listene mine. Det som likevel er så interessant med denne låten er at den vokser SÅ utrolig. Den er enkel, rolig, søt og naken. Samtidig er fransk et så utrolig nydelig språk! Det kler bare låten så utrolig godt – og jeg blir bare mer og mer forelska. Med tanke på at «Mercy» har vært en grower blant flere esc-fans, så spørs det om det å høre den én gang i finalen er nok til å gi Frankrike den plasseringen jeg unner de så sårt!

NUMMER 5 : SVERIGE
BENJAMIN INGROSSO – DANCE YOU OFF

2a8ccb887d3268934f521f97834937c5

Nevnte jeg at jeg er svak for låter man kan danse til? Jeg hater å si det, men det er faktisk få som får til slike låter som Sverige. Benjamins bidrag er enkelt, classy og gjør bare noe med en rockefoten min. Den blir så påvirka at jeg tror jeg skal innføre begrepet «rocke-arm» i samme slengen. Til vanlig pleier svenskenes låter å bli blåst utrolig opp. I år er det mye mindre oppmerksomhet rundt det Sverige sender – noe som jeg faktisk tror vil komme til Benjamins fordel. Vi ser deg nok i topp ti, Benji!

NUMMER 4 : TSJEKKIA
MIKOLAS JOSEF – LIE TO ME

2692654

Mens vi fremdeles danser – så er det med STOR glede jeg har med Tsjekkia i topp ti-listen min for første gang! Mikolas var akkurat det Tsjekkia trengte! Han er kul, han er lett å like, han kan synge og jeg elsker de små grovisene man får servert innimellom i låten! Jeg håpet virkelig at Mikolas kanskje kunne være en kandidat til seieren, om ikke Netta skulle ta den. Håpet slukket dessverre litt når han ble skadet under prøvene i forrige uke. Jeg håper og ber likevel på at Miko får det resultatet han fortjener! For dette er seriøst bra greier!

NUMMER 3 : BULGARIA
EQUINOX – BONES

news__626a7f0b982ec78f3410c968d3c43b00

Dette var en av mine aller første guilty pleasures i år. Antageligvis var det den låten jeg hørte aller mest på de første ukene. Når alle før-konsertene begynte derimot – ble jeg egentlig ganske skuffa over dem. Skal denne spennende mystiske vibben virke så døv? Den meningen kastet jeg fort fra meg når jeg så sceneprøvene deres fra Lisboa. Der fikk jeg AKKURAT det jeg så for meg når jeg først hørte låten! Og DA fortjener man faktisk å vinne!!

NUMMER 2 : UNGARN
AWS – VISZLÁT NYÁR

25487209_10156149499886414_1969585036110135872_o.jpg

At denne klarte å krabbe seg SÅ høyt opp på listen min overrasker meg også, faktisk! Det er bare noe med rock og meg som bare sjelden går overens. Det viser seg at hvis den gis til meg med ALL energien et ungarsk band har, på deres morsmål, så er det absolutt min cup of tea. Det er bare noe med den energien altså. Den er helt sinnssykt smittsom! Så nå håper jeg at Europa også føler på denne herlige vibben «Viszlát Nyár» gir, slik at de kommer seg langt oppi toppen på resultatlista! HEIA UNGARN!

NUMMER 1 : DANMARK
RASMUSSEN – HIGHER GROUND

denmark-2018-rasmussen-6

Dette er med hånden på hjertet min STORE guilty pleasure i år! Og i flere måneder har han vært min store favoritt til å vinne hele greia! Den deilige viking-vibben gjør bare noe med ur-vikingen inni meg. Jeg håper SÅ utrolig at Danmark gjør det bra i år. Jeg tar i alle fall på meg ansvaret med å stemme meg blakk til han er i finalen! For jeg vil ha Jonas Rasmussen til TOPPS!!! DANMARK FOR ALLTID ❤️❤️

Hvilke låter er blant dine favoritter i år? 🙂

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s