Darude og Sebastian Rejman er klare for Finland

a37ac8fa1250e0a0278cfed0faf92e5d

Det har lenge vært klart at Finland skal holde en nasjonal finale 2. mars. Der skulle én utvalgt artist/gruppe/duo/trio/kvartett framføre 3 bidrag, og folket skulle bestemme hvilken de likte best. Det som derimot ikke har vært klart er hvem som skal være med i denne finalen. Den finske kringkasteren YLE letter i dag på sløret og vi får endelig vite hvem Finland sender til Israel. Valget har falt på artistene Darude og Sebastian Rejman.

Ville Virtanen, eller Darude som han er kjent som, er en verdenskjent artist og DJ på 44 år. Han startet opp sin karriere i 1995. I 1999 slapp han singelen «Sandstorm» som raskt gikk platina. Siden da har han blant annet vunnet 3 finske grammys. Siden hans siste album i 2015 har det riktignok vært nokså stille fra superstjernen.

Sebastian Rejman er 41 år, og er til daglig gitarist i gruppa The Giant Leap. Han kommer fra Helsinki og begynte å spille gitar da han bare var 14 år gammel. Hans musikalske forbilder er Elvis Presley og Bruce Springsteen. Siden 2012 har han også vært en av programlederne for «Talent Suomi» (det finske søsterprogrammet til «norske talenter).

Samme prosedyre som i fjor, så skal de valgte artistene fremføre 3 låter sammen. Finalen finner sted i byen Turku og vil bli ledet av Krista Siegfrids (som representerte Finland under eurovision i 2013). Låtene vil bli sluppet de 3 neste ukene – altså, en låt hver uke framover (8., 15. og 22. februar)! Så det er bare å glede seg!

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s