En av disse 4 blir Aserbajdsjans representant i 2019

az2019

Et av landene som virkelig sparer på informasjonen rundt sitt kommende bidrag til eurovision er Aserbajdsjan. Det ble derfor en gledelig mottakelse av nyhetene som Husniya Maharrmova kom med i dag. Maharramova er en del av årets aserbajdsjanske delegasjon, som hun også har vært ved tidligere anledninger. Hun sier dette i et intervju:

Landets kringkaster har invitert 40 artister. Nå har de valgt ut 4 finalister. Disse fire finalistene er: Tofiq Hacıyev,Çingiz Mustafayev, Ləman Dadaşova og Samirə Əfəndiyeva. Man kan sende inn låt helt frem til slutten av dagen den 7. februar. Til nå har kringkasteren fått et stort antall låter, fra både lokale og europeiske låtskrivere.

Men hvem er disse fire finalistene som Maharramova nevner?

maxresdefault (2).jpgTofiq Hacıyev er en sanger, skuespiller og låtskriver fra Baku. Han er 27 år gammel og har vært aktiv innenfor musikk siden 2006. Han har prøvd lykken i esc tidligere, da han deltok i den nasjonale finalen i 2012. Den gang kom han seg ikke fra sin delfinale, men kanskje 2019 er året han endelig får representere landet sitt.

chingiz-mustafayev-azerbaijan-2019

Çingiz Mustafayev er en 27 år gammel sanger, låtskriver og gitarist. Han startet opp med musikk som 16-åring og har blant annet deltatt for Aserbajdsjan i den store New Wave konkurransen i 2013. Der tok han en 11. plass. Han har også hatt suksess med gruppen Palmas, som for det meste lager aserbajdsjansk og tyrkisk folkemusikk-inspirerte låter kombinert med rock og pop.

MG_6861Ləman Dadaşova er kjent for det aserbajdsjanske folket gjennom  sin deltakelse i Səs Azərbaycan (landets versjon av det kjente programmet The Voice), hvor hun kom på laget til den velkjente artisten Tünzalə Ağayeva. Hun er kjent for sin unike stemme som ryktes å har et svært bredt spekter! Sjangrene hun utmerker seg i er jazz, pop og rock.

maxresdefault (3)Samirə Əfəndiyeva, bedre kjent under artistnavnet Samira Efendi er en aserbajdsjansk sangerinne. Hun er 27 år gammel og kommer fra Baku. Hun deltok i sangkonkurransen Yeni Ulduz (Ny stjerne) i 2009. Siden den gang har hun representert landet på International Jazz Festival i 2016. I senere tid har hun også representert Aserbajdsjan i Ethno Jazz Festival i 2018.

Hvem av disse kunne du tenke deg til esc i Tel Aviv?

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s