I kveld: Siste semifinale i Sverige, finale i Danmark og mye mer!

Hver helg nærmere vi oss stadig en fulltallig deltakerliste til Tel Aviv i mai. 42 bidrag skal velges før fristen går ut i midten av mars. I skrivende stund har kun 14 av disse blitt valgt/offentliggjort. I kveld får vi 4 til. I tillegg til de fire finalene som holdes i kveld, skal Sverige og Portugal fortsette med sine siste semifinaler.

Landene som skal holde finale i kveld er Danmark, Litauen, Ukraina og Ungarn. For å finne ut mer informasjon om hvem som deltar i de ulike showene, og ikke minst hvor du kan se dem, så ligger alt du trenger å vite lenger ned i dette innlegget!

nedlasting (1)
Danmark – Dansk Melodi Grand Prix 2019

På lik linje med Norge, så holder også danskene kun én finale for å velge sin representant til eurovision song contest. Denne finalen går av stabelen i kveld, direkte fra Jyske Bank Boxen i Herning. Der skal programlederne Johannes Nymark og Kristian Glintberg holde stemningen oppe, mens 10 bidrag skal imponere folket og juryen. Dette er de 10 danske bidragene:

01. Simone Emilie – Anywhere (Hvor som helst)
02. Jasmin Gabay – Kiss Like This (Kyss som dette)
03. Rasmus Faartoft – Hold My Breath (Hold pusten min)
04. Marie Isabell – Dancing With You In My Heart (Danser med deg i mitt hjerte)
05. Sigmund – Say My Name (Si navnet mitt)
06. Humørekspressen – Dronningen Af Baren (Dronningen av baren)
07. Julie & Nina – League of Light (Lysets liga)
08. Teit Samsø – Step It Up (Skru det opp)
09. Leonora – Love Is Forever (Kjærlighet er for evig)
10. Leeloo – That Vibe (Vibben)

Finalen i dansk meldodi grand prix starter klokken 20:00 norsk tid og kan ses på DR1 og her: dr.dk/tv/live/dr1


973e40f719d2dff0
Sverige – Melodifestivalen 2019 (Semifinale 4)

6 bidrag er allerede klare for finalen i Stockholm 9. mars. I løpet av kvelden skal 2 bidrag til få æren av å konkurrere mot disse på Friends Arena. De 2 låtene som får 3. og 4. plass i kveld går direkte til andresjanse-showet førstkommende lørdag. Der får kvalifiserer 2 ytterligere bidrag seg til finalen uka etter.

7 bidrag konkurrerer i kveld på Sparbanken Lidköping Arena, og disse er:

01. Pagan Fury – Stormbringer
02. Anton Hagman – Känner Dig (Kjenner deg)
03. Lisa Ajax – Torn (Revet)
04. Arvingarna – I Do (Jeg gjør)
05. Bishara – On My Own (På egenhånd)
06. Ann-Louise Hanson – Kärleken Finns Kvar (Kjærligheten forblir)
07. John Lundvik – Too Late For Love (For sent for kjærlighet)

5 stykker av disse bidragene går videre til en ekstra avstemningsrunde hvor kun 4 går videre. For å holde kok i salen under showet, vil vi se Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson og tidligere esc-deltaker Eric Saade som programledere.

4. semifinale i mello starter klokken 20:00 norsk tid og kan ses på SVT1 og her: svtplay.se/kanaler/svt1


Jurijus-Run-With-The-Lions
Litauen – Eurovizijos 2019
Siden 5. januar har Litauen holdt utallige delfinaler og semifinaler, hvor 49 litauiske bidrag omsider blitt til 8. Fra semifinalene 9. og 16. januar gikk det 4 bidrag videre fra hver kveld. Faktisk hadde Monika Marija en låt som kvalifiserte seg fra hver semifinale. Hun har derfor valgt bort en av dem, til fordel for den hun liker aller best. Det betyr at plassen hennes til hennes andre låt nå er erstattet av Alen Chicco og hans låt «Your Cure» (Din kur).

På lik linje med del- og semifinalene skal Gabrielė Martirosianaitė og Giedrius Masalskis skal lede oss gjennom den spennende kvelden. De bidragene, som alle håper på å gå gjennom nåløyet i kveld, er:

Jurgis Brūzga – CRTL ALT DELETE
Justina Budaitė-Junà – Strenght Of A Woman (Styrken av en kvinne)
Henry & Tommy Modric – Neverpart (Aldri skille)
Alen Chicco – Your Cure (Din Kur)
Jurgis DID & Erica Jennings – Sing! (Syng!)
Monika Marija – Light On (Lysene på)
Antikvariniai Kašpirovskio Dantys – Mažulė (Baby)
Jurijus – Run With Lions (Løpe med løver)

Finalen i Eurovizijos starter klokken 20:00 norsk tid, og kan ses på LRT1 og her: lrt.lt/mediateka/


ukraine-2019-maruv
Ukraina – Vidbir 2019
Etter 2 semifinaler er endelig deltakerlista til den ukrainske finalen klar! Her skal 6 deltakere gi alt de har, for å imponere det ukrainske folk og juryen. Juryen består som vanlig av Jamala (esc-vinner fra 2016), Andriy Danylko (2. plass i esc i 2007) og Yehen Filatov. Programlederen som vi får se i kveld er skuespilleren og TV-personlighet Serhiy Prytula. Disse skal sammen med deltakerne gi Ukraina en kveld fullspekket med inntrykk, glitter og kaos. De 6 deltakerne vi får se i kveld er:

01. Freedom Jazz – Cupidon
02. Yuko – Galyna Guliala (Galyna gikk)
03. Maruv – Siren Song (Sirene sang)
04. Brunettes Shoot Blondes – Houston
05. Kazka – Apart (Fra hverandre)
06. Anna Maria – My Road (Min vei)

Den ukrainske finalen starter klokken 18:00 norsk tid, og kan ses på STB, eller her: youtube.com/user/STBonline


adal001
Ungarn – A Dal 2019
Etter 5 uker med avstemninger, gleder og tårer, har omsider 30 ungarske bidrag blitt til 8 finalister. 1 av disse, nemlig gruppen Petrushka, ble diskvalifisert tidligere denne uka. De er derfor erstattet med Gergő Oláh. Alle kveldens bidrag hatt en utrolig lang reise for å komme til finalen. Blant disse finner vi blant annet tidligere eurovision-representant, Joci Pápai, fra 2017. Skulle han vinne i kveld, blir han den 4. artisten som returnerer til eurovision i år. Konkurransen i årets A dal er likevel ganske hard, og de 8 bidragene som alle kan vinne i kveld, er:

Acoutstic Planet – Nyári Zápor (Sommer regn)
Bence Vavra – Szótlanság (Målløshet)
The Middletonz – Roses (Roser)
Gergö Szekér – Madár Repülj! (Fugl, fly!)
Bogi Nagy – Holnap (I morgen)
Joci Pápai – Az Én Apám (Min far)
Fatal Error – Kulcs (Nøkkel)
Gergő Oláh – Hozzád Bújnék (Jeg vil kose meg med deg)

Finalen starter klokken 19:30 og kan ses på Duna. Skulle ikke din TV-avtale tilby dette, kan den også ses her: mediaklikk.hu/duna


Mila-Dores-por-Teresa-Q-2880x1800
Portugal –  Festival da Canção 2019 (2. semifinale)
Forrige uke startet fjorårets vertsnasjon, Portugal, opp sin jakt etter nytt bidrag til esc 2019. Der gikk Ana Cláudia, Calema, Conan Osíris og Matay videre til finalen 2. mars. I kveld skal de 4 siste finaleplassene fylles. Det er 8 deltakere som alle håper på å komme videre i kveld. Disse 8 er:

01. Lara Laquiz – O Lugar (Plassen)
02. Dan Riverman – Lava
03. Mariana Bragada – Mar Doce (Hyggelig hav)
04. João Couto – O Jantar (Middagen)
05. Madrepaz – Mundo A Mundar (Verden forandrer seg)
06. Surma – Pugna (Streve)
07. Mila Dores – Debaixo Do Luar (Under måneskinnet)
08. NBC – Igual A Ti (Det samme som deg)

Den som avgjør hvem som går direkte til finalen er det portugisiske folket og en jury (50/50). Kveldens semifinale tar plass i RTP sitt studio i Lisboa, og José Carlos Malato og Jorge Gabriel er kveldens programledere. Semifinalen starter klokken 22:00 norsk tid. Den kan ses på RTP1, eller her:  rtp.pt/play/direto/rtp1 

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s