Presentasjon: Aserbajdsjan

azerbaijan-2019-chingiz-mustafayev-3
CHINGIZ – TRUTH
Skrevet av: Boris Milanov, Trey Campbell, Pablo Dinero, Hostess, Bo J og Chingiz Mustafayev
Sjanger: Pop
Deltar i: Andre semifinale

Chingiz Mustafayev er en 28 år gammel mann født i Moskva. Senere har han bosatt seg i Aserbajdsjans hovedstad, Baku, hvor han fremdeles hører til. Tidligere har han blant annet vært å se i gruppen Palmas, som kombinerer tyrkisk folkemusikk med andre sjangere.

Chingiz lærte tidlig å spille gitar og komponere sine egne låter. I 2007 år flyttet familien til Baku, hvor Chingiz meldte seg på den aserbajdsjanske versjonen av Idol. Han vant hele konkurransen, til tross for at han kun var 13 år. Som flere deltakere fra Øst-Europa har også Chingiz deltatt i New Wave-konkurransen tidligere. Der kom han på 11 plass, sammen med tidligere eurovision-deltaker Polina Gagarina.

Siden dette har han også prøvd lykken i The Voice of Ukraine, hvor han dessverre ikke kom videre til live-sendingene. Chingiz ble internt valgt ut av den aserbajdsjanske kringkasteren, og håper på å få konkurransen tilbake til Baku for andre gang!

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s