Presentasjon: Kypros

tamta-unloved-video-mikrofwnoTAMTA – REPLAY
Skrevet av: Alex Papaconstantinou (Alex P), Geraldo Sandell, Viktor Svensson, Albin Nedler og Kristoffer Fogelmark
Sjanger: Dance-pop
Deltar i: Første semifinale

Tamta Goduadze er en gresk-georgisk sangerinne på 38 år. Hun ble for alvor kjent når hun tok 2. plass i Super Idol Greece i 2004. Siden den gang har hun sluppet flere singler både i Hellas og Kypros. I 2014 var Tamta å se som mentor i X Factor Georgia, og 2 år senere hadde hun samme jobb i Hellas. Låten hennes «Replay» er skrevet av Alex P, som skrev vinnerlåten til Aserbajdsjan i 2011, «Always«, og fjorårets kypriotiske bidrag, «Fuego.

Det er trygt å si at Tamta har hatt en lang og imponerende karriere så langt. Hun utmerker seg mest innenfor sjangrene pop og dance, og hun har 15 år i bransjen. Hennes mest kjente låter er absolutt «With Love«, som hun deltok i den greske nasjonale finalen med. Det ble dessverre ikke seier den gangen.  Hun har også samarbeidet med Romanias representant fra 2006, Mihai Traistariu, om en MAD-versjon av låten «Tornero». Hun har også gitt ut singelen «Tharros I Alitheia» sammen med tidligere greske eurovision-deltaker Sakis Rouvas.

Den nasjonale kringkasteren på Kypros satser stort for å kunne ta seieren hjem i år, etter at de fikk smaken på seier etter fjorårets andreplass. De valgte derfor Tamta internt i kringkasteren, for å sikre seg en lokal superkjendis. Vi håper at en erfaren artist, sammen med en like erfaren låtskriver med eurovision-erfaring er oppskriften på seier! Kypros har nemlig fremdeles til gode å vinne eurovision song contest

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s