Presentasjon: Italia

800px-mahmood_2

MAHMOOD – SOLDI

Tekstforfattere & komponister: Charlie Charles, Dario Faini & Alessandro Mahmoud

Direktekvalifisert for finalen

Det ble Mahmood og låten «Soldi» som gikk av med seieren i Sanremo-festivalen 2019, og skal representere Italia i Eurovision Song Contest 2019. Låten har i forkant av Eurovision vært den mest populære sangen i Italia, og i tillegg vært å se på listene i Kroatia og Sveits. Mahmood var ikke folkets favoritt i Sanremo-finalen, men fikk nok jurystemmer til å gå av med seieren. Låten er i tillegg det fjerde Eurovision-bidraget i historien med tekst på arabisk.

Alessandro Mahmoud ble født 12. september 1992 i Milano med mor fra den italienske øya Sardinia og far fra Egypt. Mahmoods karriere startet i 2012 da han var med på den sjette sesongen av Italias X Factor. Siden har han studert musikk, skrevet sanger og jobbet på bar. 2016 var første gangen Mahmood var med i Sanremo-festivalen, da han deltok som nykommer med låten «Dimentica» hvor han kom på 4. plass i sin kategori. I år ga han ut «Gioventù bruciata» som var hans første album, etter å ha gitt ut flere låter siden 2013.

Italia er direktekvalifisert for finalen og vi ønsker Mahmood og låten «Soldi» lykke til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s