Hannes topp 10!

Tradisjonen tro så er det tid for topp ti-lister igjen! For er det noe vi eurofant ELSKER så er det jo å rangere ting! I år har dette vært særdeles vanskelig (mest fordi prokastinering, men vi velger å skylde på kvaliteten på låtene!). For spenningens skyld så velger jeg å starte med nummer 10, og jobber med nedover til min O-STORE favoritt, som ikke kommer som en altfor stor overraskelse for dere som følger podden vår! Det er jo faktisk ikke hvem som helst som tar over tronen etter danske Rasmussen fra i fjor! Så nu kör vi:

Nummer 10:
Kypros: Tamta – Replay8d9181ef-45fa-492d-ab78-328183222f8e

Etter alle disse årene med rykter om at «ååå, nå sender Hellas Tamta!» så tok ENDELIG Kypros og gjorde alvor ut av ryktene! Låten er en skikkelig banger som det er lett å danse til! I tillegg så innehar den det jeg liker aller best med musikk; nemlig all-sang-faktor! Jeg tror det går bra for Kypros i år. Ikke så bra som i fjor, men en topp ti er jeg meget overbevist om!

Nummer 9:
Polen: Tulia – Fire Of Love8d9181db-6813-4df3-8930-5c6048372d9b

Le gjerne av meg, men denne perlen av folkemusikk vokser mer og mer på meg! Når de i tillegg skriker ut refrenget av full hals – så er det bare for meg å lene meg tilbake og elske! For dette er noe eurovision har ALTFOR lite av! Etnisk touch sammen med en allsang-faktor (om du er modig nok!) er mer enn nok for meg til å ønske dem lykke til i Tel Aviv! MEGET usikker på om de kommer seg til finalen, men jeg håper og ber på mine knær om at Europa gir disse polske powerpuff jentene den topp-plasseringen den fortjener!

Nummer 8
Tyskland: S!sters – Sister8d9181fc-eb3e-47fd-807f-c6c385e0976a

Dette er egentlig ikke en låt jeg hadde noe særlig til overs for når jeg hørte den første gangen. Første gang jeg så den på scenen derimot – Oh mein Gott! Det er bare noe sinnssykt rørende og vakkert med hele låten som jeg bare ikke kan sette fingeren på. Tror dette er en låt som mange vil blipositivt overrasket over (med mindre de skulle ha staging som er HELT PÅ TRYNET)! Jentene i S!sters er i tillegg super sjarmerende! Så jeg har trua på at Tyskland gjør det overraskende bra i år!

Nummer 7:
Frankrike: Bilal Hassani – RoiBilal_Hassani_destination_eurovision

Funfact, Bilal er faktisk en av to jeg faktisk håpet skulle vinne den nasjonale finalen i hjemlandet som faktisk gjorde det! Det er jeg helt sensasjonelt glad for! Meldingen i låten er jeg helt solgt på. Også herlig at han har med litt engelsk, slik at vi franskdøve får med oss hva som synges. Det eneste lille MEN som jeg har til denne låten, er om Bilal faktisk klarer å levere den godt under finalen. For uansett hvor fantastisk jeg syns han er – så KAN han være en ustabil live artist. Jeg krysser i alle fall doigts og orteils, og vil-vil-vil ha Bilal i topp ti dette året!

Nummer 6:
Italia: Mahmood – Soldimahmood-is-set-to-represent-italy-at-eurovision-song-contest-2019-01

Hvem skulle trodd at italiensk og arabisk hørte sammen som hånd i vott? Mahmood gjør det mulig! Låten er tøff og akkurat så mye som den trenger å være – for trøkket er der HELE tiden! Å levere denne låten såpass godt, tror jeg faktisk ingen andre enn bad boy Mahmood kunne ha gjort! I tillegg er dette også en sjanger som jeg vil se mer-mer-mer av i eurovision! Takk, Mahmood! For at du gir oss variert og fantastisk musikk i yndlingskonkurransen vår!

———— SÅ KOMMER TOPP 5!!!!! ————

Nummer 5:
Spania: Miki – La Vendan89724_UeWPRcaz352go4JF1vtExU79sLYikqB60-q

Du syns kanskje jeg er en total kløne som har 4 av «de fem store» på pallen min, ettersom de har gjort det VELDIG dårlig i det siste. Jeg er absolutt full av tvil – og ingen får meg til å tvile mer enn Miki! Hver gang jeg hører på recaps på youtube (som man må gjøre minst en gang i uka i dette huset) så er det BESTANDIG denne jeg blir syngende på etterpå. Selv om jeg ikke kan et croar spansk! Han leverte et helt fantastisk show under den spanske nasjonale finalen – og allsang var ALL OVER THE PLACE! Siden da har dessverre Miki endret litt på låten, noe som jeg dessverre tror tar fra den delen jeg likte aller best. Jeg velger likevel å ha trua på Miki! DU SKAL PÅ PALLEN!!

Nummer 4:
Slovenia: Zala Kralj & Gašper Šantl – SebiZalaGasper10

På lik linje med Polen, så er Slovenia også blitt en skikkelig grower på meg i år! Den er mystisk, den er enkel, og selv om du ikke har den fjerneste anelse om hva de synger, så blir du HELT med! Dette tror jeg også er en låt som sniker seg inn på mange andre som ser på – og som fort kan havne i topp fem (om ikke topp 3!). Det hadde i alle fall vært litt koselig for oss kvinner, siden alle de som ligger i betting-toppen er menn. Litt østrogen hadde jo gjort seg på pallen også!

Nummer 3
Sveits: Luca Hänni – She Got MeLuca-Hanni-Switzerland-2019

DIRTY DANCING!! AHHH! Hva mer kunne man bedt om i en låt? Etnisk touch, allsang-faktor, herlig dancing og TRØKK fra morra til minutt 3. Jeg koser meg seriøst gjennom hele denne låta. Så blir jeg så glad for at det er Sveits som sender den – for det er så utrolig ulikt dem! Dette er noe som Aserbajdsjan lett hadde sendt og gjort det bra med, men jeg tror Sveits gjør det enda bedre med den! Rett og slett fordi det er så uventet! Mange sier den kopierer «Fuego» fra i fjor. Den ser jeg ikke – men for all del! Den fikk jo andre plass, og det fortjener fader meg Luca også!

Nummer 2:
Island: Hatari –  Hatrið Mun SigraHATARI-Ásta-Sif-Árnadóttir-750x400

Noe av det jeg elsker aller mest med eurovision er at man kan gå helt BANANAS for å skille seg ut. Den tronen er det ingen som kan ta fra Hatari i år! Låt på eget språk, en sjanger ingen har turt seg på, og fantastiske kostymer. Det er faktisk en fare for at Island vinner for første gang! Hvor sykt er ikke det å si? Det ville absolutt vært fortjent, for dette er trøkk og sex fra morgun til kvölds! Denne SKAL opp i topp 3, for ellers skjønner jeg ingenting! HEIA HATARI!!!

Nummer 1:
Russland: Sergey Lazarev – ScreamSergey-Lazarev

Dette er sikkert den minst sjokkerende topplasseringen noen sinne. Selvfølgelig har jeg Sergey i toppen, så blodfan som jeg er av han! I 2016 var jeg stålsikker på at han skulle vinne, det gjorde han ikke. Det at han er tilbake i år har bare fylt meg med et slags naivt lite håp om at han endelig skal få som fortjent! Jeg har klokketro på at han kommer HØØYT, for Sergey er jo en entertainer ut av proposjoner. I tillegg til at han er enormt populær i Øst-Europa. Meldingen i låten treffer meg selvfølgelig også midt i mitt bløte hjerte. THEY SCREAM – WE SCREAM – WE ALL SCREAM FOR DREAM TEAM! Dette er året, Sergey! #Russland2020

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s