Eurovision 2020: Hannes topp 10!

news_25604_n
Da var det dags igjen! For selv om eurovision er avlyst, så er trenger jo fansen litt stimuli. Det får i alle fall jeg gjennom å lytte gjennom favorittene mine og rangere litt for meg selv hvem jeg liker best. Derfor er jeg ikke noe dårligere enn de andre her på bloggen – og deler min topp 10 med dere i dag! Syns det er spesielt viktig i år, siden mange av artistene har jobba beinhardt for å kunne delta i årets utgave av esc. De fortjener å skinne litt ekstra og vite at jobben deres ikke var forgjeves!

Den som toppa fjorårets toppliste hos meg var Sergey Lazarev. Ikke et spesielt stort sjokk, ettersom «Sergey» er svaret på de fleste spørsmål jeg svarer på i livet. Uansett – hvem som tar over tronen etter han ser du nederst i dette innlegget! Scroll helt ned om du ikke orker å lese gjennom all skravlingen min, hahah! Nu kör vi:

10. Romania: Roxen – Alcohol You
screen-shot-2020-04-04-at-21.12.44
Aller først så må jeg faktisk stille spørsmålet som alle tenker på. Hva søren betyr det å «Cohol’e» noen? Jeg trodde det var å ringe, men det har jo Emmelie De Forest lært meg at man ikke skal gjøre for flere år siden. Så kjære leser av dette innlegget, om du veit hva det betyr, så skrik ut i kommentarfeltet. For jeg har ikke peiling på hva det skal bety! Nå som det er ute av systemet kan jeg omsider snakke om låta i seg selv. «Alcohol You» er en utrolig rolig, fin, sår og ganske tidsriktig låt. Mye som klaffer for meg, som er grunnen til at hun utkonkurrerte 31 andre bidrag. For meg var det likevel flere ballader som jeg likte bedre enn denne, men tror faktisk hun kunne gjort det nokså bra i Rotterdam.

09. Irland: Lesley Roy – Story Of My Lifehero
En up-tempo hyllest til self love med en dæsj langefinger til alle som kritiserer andre? Count me in! Jeg tror faktisk ikke den hadde gjort det så bra i Rotterdam, for spesielt nyskapende sånn rent musikalsk er den jo ikke, men jeg ELSKER DEN! Den gir meg skikkelig flashbacks til da man lekte jeg superstjerne med hårbørsten på jenterommet. Det, kombinert med en tekst det er lett å henge med på, gjør at denne blir mitt lille hjertebarn i årets toppliste. Får dessverre aldri se hvordan den ville gjort det i Nederland – men hos meg henger den absolutt høyt! Omtrent like høyt som jeg synger selv når låta spilles her hjemme, hahaha! Så naboene mine er kanskje ikke like glad denne sangen, men jeg digger den!

08. Finland: Aksel – Looking Backhero (1)
Spoilers: Dette er faktisk den nordiske låta som kom høyest på topplista mi i år! Jeg hadde faktisk ikke noe spesielt forhold til denne etter at jeg hørte den første gangen. Da den vant i Finland derimot, så lasta jeg den ned til spillelistene mine (som jeg gjør med alle esc-bidrag, for å lære meg dem utenat før finalen, hahaha. Alle har sine ritualer!). Når den hadde kommet i lista mi, så sneik den seg fort inn i hjertet mitt. Den er jo helt utrolig søt og fin! Meldingen i låta er også SÅ viktig! Ser man tilbake så er det helt absurd hvor fort tiden egentlig går. Så en stor kiitos til Aksel (holder tunga rett i munnen mens jeg prøver å uttale) Kankaanranta, for at du minnet meg på å sette pris på dagen i dag før den er over ❤︎

07. Bulgaria: Victoria – Tears Getting Sobermaxresdefault
Hva er dette her for noe?! Uansett hva er kalles så ELSKER jeg det! Her er det en slags syk kombinasjon av selvmedlidenhet blandet med en nattasang. Lite visste jeg at det var noe jeg hadde manglet hele livet mitt! Engelske tekster fra Øst-Europa kan jo være litt så-som-så når det kommer til engelske rim. I år syns jeg teksten er jævla kunstverk. Det er synd man ikke får se hvordan den ville gjort det i ESC, for jeg tror faktisk den hadde gjort det kjempe bra! Håper man får se Victoria igjen neste år – for hu har virkelig noe på en scene å gjøre!

06. Hviterussland: VAL – Da Vidna (Да відна)gallery-19 10
Detta her er virkelig årets store overraskelse i min liste. For la oss være ærlige: detta er ikke noe mesterverk. Den er akkurat så Øst-blokk som den må være, men kjenner du meg godt så veit du at det er en av mine store svakheter i livet. Versene er helt okay, faktisk så begynner man å lure på den kunstneriske kvaliteten når alle setningene i andre vers begynner med «Oj». Henger ikke heelt med på versene, ettersom jeg ikke mestrer russisk (enda), men det mellomspillet. DET MELLOMSPILLET! Det gjør bare noe med meg ass. Jeg får bare en sånn syk digg stemning innabords som fort syns uttabords(?), som selger hele refrenget for meg. Det er sikkert et cheap triks, men på meg så funker sånt. Sånn sneik Hviterussland seg helt opp til 6. plass. Hvem skulle trodd!

05. Litauen: The Roop – On FireThe-ROOP
Mens vi snakker om kunst. DETTE er kunst! Første gang man ser og hører den så er det helt absurd. Den dansen tar det bare til et helt nytt nivå! Det er så sjukt utenfor normalen når det kommer til hva man vanligvis ser på en scene, at man blir mega-fascinert. Denne har litt samme tendens som jeg nevnte med Hviterussland. Jeg henger ikke helt med på versene, men er helt solgt på mellomspillet. Det, kombinert med den fantastisk kule dansingen, gjør denne låta til et skikkelig unikum! Er SÅ synd at Litauen kanskje gikk glipp av sin første ESC-seier her. Håper derfor vi får oppleve disse gutta i framtiden også, for detta vil jeg ikke skal være det siste jeg ser til dem.

04. Russland: Little Big – Uno5e6b6d3385f540654d3c019f
Kall meg gjerne forutsigbar. Russland har en tendens til å komme skikkelig borti knappene mine. Det her treffer meg av mange grunner faktisk! At flere av dem klarer å være så seriøse med ansiktshår som gir SÅ sterke porno-assosiasjoner er respekt i seg sjøl! Når det kommer til musikken så høres det ut som om russisk folketoner og 90-tallet fikk en fantastisk baby sammen. Teksten er lett å henge med på, både versene og refrenget. Dansen er helt on point! Den er jo faktisk en liten treningsøkt i seg sjøl. Det som denne ga meg, men som Litauen sleit litt med, er å gi meg dansemoves som jeg kan mestre. Har jeg danset UNO-dansen på hjemmekontor denne våren? Abso-fucking-lutt!

03. Kypros: Sandro – Runninggallery-19_10
Helt ærlig så hadde jeg ganske lave forventninger til Sandro i år. Ikke fordi jeg har noe imot fyren, men han virket som en «hvem som helst» som gjør det brukbart i The Voice , som senere blir sendt med en helt OK låt til eurovision og drar hjem med en lite minneverdig plassering. Så feil kan man ta – for han tok meg HELT med storm med Running. Den er så enkel og mystisk, men samtidig skikkelig kul! Når det kommer til teksten kan jeg heller ikke gjøre annet enn å applaudere! Å ta opp vanskelige ting som angst og depresjon er så utrolig viktig. Noe som gir meg enda mer respekt for Sandro!

02. Tyskland: Ben Dolic feat. B-Ok – Voilent ThingBen-Dolic-Violent-Thing-Stage-Version-Deutschland-ESC-2020-Eurovision
En annen sang som tok meg skikkelig på senga i år var Tyskland. De pleier nesten aldri å være et land i eurovision som er spesielt opptatt av. Rett og slett fordi musikken de sender ikke taler helt til meg. Det gleder meg stort når jeg nå kan si at: det var før. Jeg ELSKER Violent Thing! Den er super catchy, lett å synge med på – og stemmen til Ben faller jeg så for. Elsker menn som synger mye lysere enn man trodde de fikk til! Det er faktisk noe jeg liker overraskende mye når det kommer til musikk, haha. Hver sin smak! Det var derfor så mye som klaffa her at han føk NESTEN helt til topps. Jeg har tross alt andre musikalske svakheter det er vanskelig å konkurrere med, som du får se når vi nå avduker 1. plassen.

01. Spania: Blas Cantó – UniversoBlas-Cantó
For å oppsummere hele listen: når det kommer til musikk jeg liker lyse mannestemmer, catchy mellomspill, øst-europeisk touch og gøyale danse-moves. Lite taler jo for at fløtepusen fra Spania skal komme til topps her. Grunnen er ganske enkel: det er nemlig én ting jeg elsker mer enn alle disse – og det er boyband. Blas har nemlig tidligere vært med i gruppa Auryn (som slapp Puppeteer for flere år tilbake, som er en crazy bra låt som du MÅ høre etter du har lest dette innlegget), som har gjort det vanskelig å være nøytral i denne kåringen. Man merker jo også på denne låta at han har boyband-bakgrunn. Det er denne nostalgien som gjør at han klatrer helt til topps på lista mi i år. Låta er utrolig pen og lett å late som man kan teksten på. Så lenge ingen faktisk spansk-talende er i nærheten av meg, så synger jeg gjerne med på Universo mens jeg lever meg altfor mye inn i den. Det er sånn som gjør en låt komplett for meg! Man skal være digge den fra langt inni seg helt ut i fingerspissene!

Hvilken låt likte du best i år? 

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s