Programledere i Melodifestivalen 2020

1567497665.jpg

Mens Junior Eurovision nærmer seg høysesong begynner vi også å se tegn til den kommende Eurovision sesongen. I dag ble årets svenske programledere presentert, cirka en uke etter at deres første deltaker, Amanda Aasa, ble offentliggjort etter å ha vunnet wildcard igjennom konkurransen P4 Nästa.

I 2020 vil vi altså bli geleidet igjennom Melodifestivalen av Linnea Henriksson, Lina Hedlund og David Sundin. Tidligere har vi fått høre at den svenske nasjonale utvelgelsen vil starte 1. februar i Linköping, og fortsetter hver uke videre i Göteborg, Luleå, Malmö, Eskiltuna, og finalen til slutt den 7. mars i Stockholm. Den første programlederen, Linnea, er en kjent svensk sanger og låtskriver, som blant annet deltok i svenske Idol 2010. Hun har også programledererfaring igjennom både radio, TV og podcast. Årets andre presenterte programleder, Lina, har vi nylig sett i Melodifestivalen-sammenheng, når hun senest i fjor deltok med bidraget Victorious. Tidligere er hun, ikke minst, kjent i miljøet som en del av gruppa Alcazar, og har deltatt i konkurransen flere ganger både med og uten gruppa. Hun har også litt programledererfaring fra TV og internett. Den siste, og eneste mannlige programleder for i år, David, er kjent som programleder, komiker og skribent i Sverige, og har faktisk tidligere jobbet som manusforfatter for nettopp Melodifestivalen. Han blir også snart å se som Dynamitt-Harry i nyversjonen av svenskenes Olsenbanden, Jönssonligan.

Fremover vil det komme flere og flere detaljer om den kommende sesongen med nasjonale finaler, og her i Eurovisionsquad kan vi knapt vente på at den starter!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s