JESC 2019: Hannes topp 10!

Junior eurovision ruller og går selv 14 år etter at Norge var med sist, men det  betyr vel ikke at vi ikke kan følge med litt? Selv prioriterer jeg ikke å se JESC. Likevel syns jeg alltid det er maks kos å høre gjennom låtene. Hvem veit liksom – plutselig er en av disse ungene en skikkelig superstar!

Husk at om du ikke har hørt gjennom låtene før, så kan du gjøre det på vår spotify-liste: https://open.spotify.com/playlist/4v8WNflByuXgLDUxXLgZIi?si=FzIeN_fRRCyf_1o1Z9iqjg

Uansett, er det noe eurofans ELSKER så er det jo å rangere ting. Det er jo en nesten like stor turn on som flagg. Rangeringen av låtene er basert på noen få ting: Hva høres bra ut og hva er budskapet i teksten. Slik ser min topp 10 ut:

ITALIA
10: Italia: Marta Viola – La Voce Della Terra (Jordens stemme)
Den store trenden i årets JESC er klima-låter. Italia er absolutt en av dem slengt seg på denne. Hvor vellykket det ble er et annet spørsmål. Jeg støtter absolutt budskapet – og syns det er kjempe bra at barn i dag er så opptatt av jordas framtid, men selve låten syns jeg kanskje litt kjedelig i lengden. En liten bonus er jo at Nordkapp nevnes i sangen (YAY, Norge!).

maxresdefault
09: Frankrike: Carla – Bim Bam Toi (Bim bam deg)
En låt som absolutt skiller seg ut og som er lett å huske. Dessverre syns jeg den er helt utrolig irriterende, lol. Sangen handler om å elske noen, men ikke helt kunne sette ord på følelsene sine. Det budskapet syns jeg vel egentlig ikke formidles spesielt godt heller – men sangen kan absolutt være catchy for noen. Er bare ikke helt min kopp med te.

serbiajesc-850x491
08. Serbia: Darija Vračević – Podigni Glas (Hev din stemme)
Enda en låt om klima! Og sammenliknet med Italias låt syns jeg denne har mye mer gående for seg. Bedre vokal, mer fengende låt og litt mer dybde i teksten. En annen ting Darija får skikkelig godt til er uttalen av de engelske delene av låten, sammenliknet med mange andre under årets JESC. Jeg mener ikke at barn MÅ være så flytende i andre språk, men det er vel ikke noe vits å benytte seg av et ekstra språk om ingen forstår hva du sier.

Tatyana-Mezhentseva-and-Denberel-Oorzhak-1
07. Russland: Tatyana Mezhentseva & Denberel Oorzhak – A Time For Us (En tid for oss)
Denne her nådde meg ikke noe spesielt med verken budskap eller utforming. Men den gutten her. Herregud for en stemme på han! Jenta er en ganske god vokalist hun også altså – men jeg ble altså så imponert av han at de klatra seg helt opp til 7. plass. Til tross for at låten er så som så.

spain-junior-eurovision-2019-1030x579
06. Spania: Melani García – Marte (Mars)
Den 3. låten om klima i denne lista. Det syns jeg er herlig! Denne er faktisk ganske bra også. Melani er en ganske habil sangerinne. Låten er også veldig godt skrevet. Håper resten av Europa også er enige! Er jo ikke noe gøy å komme tilbake til en konkurranse etter 12 år – så komme siste. Heia Spania!

4cb368f9f972a62c
05. Polen: Viki Gabor – Superhero (Superhelt)
Vertsnasjonen sjæl følger også årets trend – så her er enda en låt om å redde verden! Teksten er litt sånn meh. Det er ikke noe kunstverk, men låten i sin helhet er skikkelig catchy! I tillegg har Viki skikkelig attitude, som kan få henne langt. Er likevel litt redd for at dette kan bli «for voksent» for JESC. Håper selvfølgelig ikke det – for Viki fortjener plass i toppen!

Isea-cili-660x330
04. Albania: Isea Çili – Mikja Ime Fëmijëri (Min barndomsvenn)
Den her er altså så utrolig fin å høre på at jeg smelter. Jeg veit ikke helt hva det er med den – men tidvis er jeg en skikkelig sucker for en skikkelig pen ballade! Isea synger kjempe nydelig – og låten hennes om barndom smelter meg. Er så utrolig glad for at hun ikke prøvde å synge på engelsk også. Dette føles ekte – og jeg kjøper det!

Her kommer topp 3. Den var faktisk helt umulig å rangere – så alle har fått delt 1. plass, haahah!

Yerzhan-Maksim
01. Kasakhstan: Yerzhan Maksim –  Armanyńnan Qalma (Ikke forlat din drøm)
Den låten her er jo en kjempe stor klisjé, men jeg elsker den! Yerzhan synger helt sinnssjukt vakkert – og budskapet om å ikke gi opp drømmen sin går rett hjem hos meg. I tillegg får man deilige etniske preg med instrumenter man vanligvis ikke hører i JESC. Håper derfor Yerzan får plassen jeg syns han fortjener – for denne gutten blir noe stort en dag! Ja, om han lærer seg å uttale engelsk først da – for den delen av låten er litt krise, hahaha!

anna-850x491
01. Irland: Anna Kearney – Banshee 
Enda en ballade som smelter hjertet mitt. Jenta synger helt utrolig nydelig – om noe mytisk fra sitt eget land. Da er jeg solgt! Jeg visste faktisk ikke hva en Banshee var før jeg hørte denne låta – og jeg blir jo alltid litt ekstra glad når låter kan lære meg noe! For mytiske ting er det vanskelig å ikke bli fascinert av – håper også det fascinerer flere ute i Europa!

card
01. Armenia: Karina Ignatyan – Colours of Your Dream (Farger av din drøm)
Det her er så vel-produsert og proft at det egentlig føles litt uekte. Men Karina har utstråling, synger flott og låten er ganske fengende. Det eneste som mangler er som sagt noe som ikke helt kan beskrives. Det føles litt upersonlig kanskje? Tror likevel Karina har oppskriften på suksess – og at dette kommer langt i JESC. Ser jeg hun aldri i eurovision senere blir jeg faktisk litt forundret – for stjernekvalitet har hun absolutt.

Nå er jo ikke jeg på noen måte noen fasit på hvordan dette kommer til å gå. Derfor vil jeg jo veldig gjerne høre hva du mener også!
Liker vi noen av de samme låtene?
Er det noen jeg burde ha tatt med i denne listen?

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s