JESC 2019: Tinas topp 10

JESC_2016_Martija_Stanojkovic_(Macedonia)
Forrige gang Tina rangerte sine favoritter i JESC var i 2016, og Makedonia var favoritten.

November og mørketid betyr også Junior Eurovision Song Contest i vår verden, og i år har vi i squaden bestemt oss for å offentliggjøre våre favoritter for JESC også. Selv om det er Jesper som er vår JESC-ekspert, så prøver vi andre også å ha en viss oversikt.
Selve finalen i JESC holdes 24. november.

Jeg har hørt igjennom årets bidrag, og kommet opp med denne listen. Dette er basert på studioversjonene, og kan selvfølgelig endres under liveopptredenene. Jeg har ikke hørt noen av liveopptredenene og har derfor ikke noe utgangspunkt for hvordan vokal og sceneshow vil være.

10. Plass
Frankrike
Carla
Bim Bam Toi

Det er ærlig talt ikke så veldig mye som tiltaler meg med denne låta, bortsett fra noe rytme og at musikkvideoen lurer meg med paraplyer som minner meg om en av mine all time favoritt-karakterer fra et annet univers, Oswald Cobblepot. Spesielt da hun foran alle paraplyene har det som hørest ut som en nærmest ondskapsfull(?) latter (ah ah ah). Så…det liker jeg. Dette var tydeligvis nok til å snike den inn nederst i lista mi i år.

 

9. plass
Serbia
Darija Vračević
Raise Your Voice

Balkan-ballader er en svakhet hos meg, uansett om det er i voksen eller junior utgaven. På samme måte nyter jeg derfor denne låta, men den er ikke spesiell nok til å fange meg helt allikevel.

 

8. plass
Irland
Anna Kearney
Banshee

På samme måte som med årets serbiske bidrag er det noe ved det etniske i dette bidraget som fanger meg, men også her er det liksom ikke helt DER. Det er fint å høre på, og jeg nyter det hele, men ikke stort mer minneverdig enn det.

 

7. plass
Hviterussland
Liza Misnikova
Pepelny (Ashen)

Dette bidraget var det første som satte seg i hodet mitt. En låt som var bedre ved første lytt enn ved andre og tredje og fjerde, men fortsatt er det dette fengende ved den som jeg syns er så viktig i en musikkonkurranse. Det ER faktisk første lytt som er viktigst for folk flest. Et godt forsøk i det minste.

 

6. plass
Australia
Jordan Anthony
We Will Rise

Åh, boyband-delen i meg er lykkelig! Samtidig er det så klisjé at jeg ikke klarer å plassere den høyere enn nr. 6. Men Australia satser virkelig både i ESC og JESC, det skal de absolutt ha! Håper Jordan vil kose seg like mye live i finalen som det ser ut som han gjør i denne videoen, med hvite sko og armer ut.

 

5. plass
Polen
Viki Gabor
Superhero

Catchy og kult, Polen kjører stil! Og det med et viktig budskap i tillegg. En låt jeg absolutt ser for meg som en potensiell vinner, for ikke bare er den catchy, men den vokser også for hver gjennomlytt. Hvordan dette blir live er jeg veldig spent på å se!

 

4. plass
Armenia
Karina Ignatyan
Colours of Your Dream

Armenia ble årets grower for min del. I utgangspunktet var den ikke med i min topp 10 i det hele tatt, men så sjarmerte den seg oppover og endte til slutt på min 4. plass. Det er noe så uskyldig og barnlig ved den som jo er nettopp det JESC skal handle om. Så kan man snakke om hva som er for barnslig og for voksent etc. i denne konkurransen (se forresten Jesper sitt innlegg om det her), men jeg syns dette hører hjemme her. Og etnisk er det også.

 

3. plass
Malta
Eliana Gomez Blanco
We Are More

Malta kjører hakket mer voksent enn Armenia, og jammen fungerer det også! Nok en gang er dette en låt som fenger, og jeg kjenner jeg blir imponert over årets bidrag og deres evne til å settte seg fast i hodet. Dette er en låt jeg tror vil bemerke seg i JESC-sammenheng og forbli en klassiker.

 

2. plass
Ukraina
Sophia Ivanko
The Spirit of Music

Det overrasket meg litt at Ukraina ble min 2. plass, men av en eller annen uforklarlig grunn finner jeg meg selv i å, ganske så ofte, bli nærmest avhengig av ukrainsk musikk. De har en fantastisk musikkultur, og det er noe ved poplåtene de lager der nede som fanger meg inn. Musikalsk sett er dette min favoritt i år.

 

1. plass
Spania
Melani Garcia
Marte (Mars)

Wow. Hvis dette kan være like bra vokalt live…wow! For en mektig låt og for en stemme på denne jenta! Jeg føler at alt jeg kan si er at jeg venter SPENT på å få høre denne live. Forhåpentligvis blir vi alle blåst av banen av denne stemmen, og at Spania får en bedre plassering i årets JESC enn det ble i årets ESC.

 

Så, hva synes DU som årets JESC bidrag? Hvem fortjener å vinne? Går det mest på låt eller vokal i JESC? Etter min mening er det utrolig mye mer vanskelig å skulle dømme JESC enn ESC!

 

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s