Tsjekkia dropper finale!

Tidligere denne uken, i anledning de FORDERDELIGE nyhetene om Montenegro trekker seg, løftet vi fram et lands triste eurovision-resultater gjennom tidene. En slik historikk er dessverre ikke uvanlig for noen land i ESC – og Tsjekka er blant annet en av dem som har fått kjenne på dette. Men det var før!

giphy

Tsjekkia mistet sin eurovision-jomfrudom i 2007. Ikke før i 2016 fikk de sin første finaleplass, men det tar vel litt tid før man lærer? De siste to årene har de derimot endret taktikk helt. De dropper interne utvelgelser som åpenbart ikke funker. I stedet velger de heller ut noen låter som det skal stemmes over på nettet og en liten finale med en jury. Dette har bidratt til landets beste resultater noen sinne, med en 6. plass for Mikolas Josef i 2018 og en 11. plass for Lake Malawi i fjor.

Den opprinnelige planen til kringkasteren ČT var å holde en nasjonal finale i år. Disse planene ble kastet ut av vinduet, til fordel for kun en slik online avstemning. De skriver selv dette:

Etter-VELDIG-vanskelige-beslutninger-har (1)

Noe vi kan glede oss til likevel er dette:

6. januar offentliggjøres deltakerne
13. januar kan det tsjekkiske folk begynne å stemme
26. januar offentliggjøres vinneren!

Vi har selvfølgelig STOR forståelse for at ikke alt går som planlagt alltid. Det vi derimot ikke tviler på er at Tsjekkia er i en skikkelig god sone om dagen. Og sikkert sender et bidrag som gleder alle hjerter nok en gang!

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s