I kveld: Første delfinale i MGP og første show i Litauen!

Endelig har 2020-sesongen starta skikkelig – og den som begynner festen er ingen ringere enn oss sjøl! Sammen med Litauen starter vi i kveld opp med første av våre delfinaler og alle hjerter gleder seg!

tenor (1)

MGP har 60 års jubileum i år og det feires med masse delfinaler. I kveld starter vi med delfinalen fra  Sørlandet. Her skal fire deltakere konkurrere om kun én finaleplass. De som vi får se i kveld er:

Geirmund – Come Alive (Bli levende)
Kim Rysstad – Rainbow (Regnbue)
Lisa Børud – Talking About Us(Snakke om oss)
Raylee – Wild (Vill)

81601754_1026188897723043_1615914808702402560_n-e1578742756807.jpg

Finalen sendes direkte på NRK fra H3 Arena i Oslo. Programmet ledes av Kåre Mangus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase. Alt starter klokken 19:50 og holder på i litt i overkant av en time. Så detta får vi alltids skvist før vi drar på by’n i kveld! Trykk på lenken for å komme rett til NRKs nett-tv: tv.nrk.no/direkte/nrk1

Den som går videre møter Akuvi, Didrik & Emil, Sondrey, Tone Damli og Ulrikke Brandstorp i finalen 15. februar i Trondheim.


tenor

I Litauen starter også jakten på landets eurovision-deltaker. I kveld er første av totalt 3 delfinaler. Disse kommer i forkant av 2 semifinaler før en endelig finale. Det høres kanskje mye ut – men akkurat i år bruker de like lang tid på å finne sin deltaker som vi gjør.

Uansett, kveldens delfinale ledes av Gabrielle Martirosian, Giedrius Masalskis og tidligere eurovision-deltaker Ieva Zasimauskaitė. 12 deltakere skal konkurrere om plasser i semifinalene. Disse 12 er:

01. Glossarium – Game Over (Spillet er over)
02. Baltos Varnos – Namų Dvasia (Hjemånden)
03. Justinas Lapatinskas – Highway Story (Motorvei historie)
04. Aistay – Dangus Man Tu(Du er himmelen for meg)
05. Petunija – Show Ya (Vise dæ’)
06. Lukas Norkūnas – Atsiprašyk (Jeg beklager)
07. Donata Virbilaitė – Made Of Wax (Laget av voks)
08. Andy Vaic – Why Why Why (Hvorfor hvorfor hvorfor)
09. Aika – Paradas (Parade)
10. Meandi – DRIP (Drypp)
11. Monika Marija – If I Leave (Hvis jeg drar)
12. Gabrielius Vagelis – Tave Čia Randu (Her finner jeg deg)

monikamarija

Hvem som går videre til semifinalene bestemmes 50 % av folket og 50 % av en jury, som i kveld består av Darius Užkuraitis, Gerūta Griniūtė, Giedrė Kilčiauskienė, Vaidotas Stackevičius og Leon Somov. Finalen ble spilt inn allerede på tirsdag, men blir å se på LRT i kveld klokken 20:00. Den skal holde på i cirka 2 timer. Hele finalen kan du se her: lrt.lt/mediateka/tiesiogiai/lrt-televizija 

 

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s