Slik blir semifinalene i Rotterdam!

I dag er det faktisk kun 104 dager til første semifinale i Rotterdam! Det nærmer seg derfor med stormskritt – og derfor må ting komme litt på plass. Som vi i eurovisionsquad nevnte for dere tidligere i uka, så ble det avholdt en trekning i går. Denne trekningen skulle bestemme alle landenes skjebne i eurovision 2020.

giphy (2)

Ok – litt melodramatisk der, men det er faktisk noe i det. Hvilken semifinale du havner i kan ha stor betydning for om du går videre til finalen. Havner man for eksempel i en semi med mange land som pleier å gjøre det bra, eller i en med flere låter av samme sjanger som en selv, så kan veien til finalen bli vanskelig.

shocked-jon-ola-sand

Trekningen er altså allerede gjennomført. Det jeg kan si med en gang før vi går inn på detaljene er at Norge har fått plass i semifinale 1, som avholdes 12. mai. Der møter vi også Sverige. I semifinale nummer 2, som holdes 14. mai, har blant annet Danmark og Island fått plass. Finalen er 16. mai. Dette er slik semifinalene ser ut per dags dato:

Semifinale 1 (12. mai), første halvdel:
Australia
Hviterussland
Irland
Litauen
Nord-Makedonia
Russland
Slovenia
Sverige

Semifinale 1 (12. mai), andre halvdel:
Aserbajdsjan
Belgia
Kroatia
Kypros
Malta
Norge
Romania
Ukraina

WeirdNegligibleArthropods-size_restricted

Semifinale 2 (14. mai), første halvdel:
Estland
Hellas
Island
Moldova
Polen
San Marino
Serbia
Tsjekkia
Østerrike

Semifinale 2 (14. mai), andre halvdel:
Albania
Armenia
Bulgaria
Danmark
Finland
Georgia
Latvia
Portugal
Sveits

1st

Allerede nå har folk store forhåpninger til semifinale 1, hvor mange av landene som deltar pleier å gjøre det veldig bra i konkurransen. Her håper vi selvfølgelig vi klarer å komme oss til finalen likevel! Er jo tross alt typisk norsk å være best!!

Det var forresten også trekning blant vertslandet og «de fem store», om hvilken semi de skulle få stemme i. Tyskland, Italia og Nederland får stemme i den første – og Spania, Storbritannia og Frankrike stemmer i den andre. Kanskje kan det gi oss en liten fordel?

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s