Squaden reagerer: 4. delfinale + Akuvi

cropped-68688932_1352169798293079_6649501593534201856_n55.jpg

MGP 2020 fortsetter videre, og denne lørdagen er det altså tid for at Vestlandet skal vise frem sine musikalske talenter. 4 låter har blitt plukket ut, og vi i Squaden er klare for å gi vår anmeldelse av sangene som skal i ilden på lørdag. I tillegg til disse skal vi også se på direktekvalifiserte Akuvi som presenterte sin låt i forrige helgs delfinale. Delfinalen går av stabelen til vanlig tid på lørdag kl. 19.50, og sendes på NRK1, og NRK TV.

MAGNUS BOKN – OVER THE SEA

Tina: Vil så gjerne like det her, for det tror jeg mange gjør, men akk. Det er for folkelig og country-aktig for MIN smak. Merk dere også akkurat det, at min smak ikke nødvendigvis samsvarer med folk flest, og det er folk flest som stemmer. Og magefølelsen min sier at litt strykeinstrumenter og folkelig jovialitet (slik jeg føler når det hører dette) går hjem hos de aller fleste. Slik sett har jeg en «god» følelse på denne. Allikvel må jeg kanskje si at dette er den jeg liker aller minst i denne delfinalen. Selv om jeg ikke er helt sikker, for jeg er dessverre ganske så negativ til låtene denne uka.

Hanne: Avslappende og folkelig. Kanskje favoritten? Usikkert i skrivende stund. Venter liksom på at han skal ta i skikkelig, men det skjer liksom aldri. Elsker klisjé-refrenget fordet da. Noe som fort betyr at andre ikke liker det så godt. Folk flest og jeg har sjelden samme meninger når det kommer til musikk, lol. Men kan han kan fort gå videre han her!

Jesper: Jeg kan se hvorfor dette er en låt som har falt i smak hos mange, men jeg klarer ikke helt å henge med her. Låten er fin, jeg liker instrumentene de har brukt. Vil for så vidt være en fortjent finalist, men det er ikke så mye mer enn det.

Victoria: Helt grei låt, men jeg klarer ikke å la være å tenke på hvor forutsigbar den er. Ingen spenning, dessverre et altfor svakt refreng og egentlig ganske forglemmelig. Jeg liker for øvrig instrumentaldelen etter hvert refreng.

Tone Maria: Dette er min favoritt, her er det mye jeg liker veldig godt! Jeg syns sangen er veldig fengende og fin. Jeg liker veldig godt bruken av instrumenter, spesielt fiolinen. Jeg liker også godt teksten, det er en tekst som treffer meg og som jeg kan relatere meg til. Refrenget syns jeg er godt og enkelt som satt etter få lyttinger. Jeg er usikker på om det er en låt som vil gjøre det bra i en MGP finale og eventuelt en Eurovision finale, men det er uansett en favoritt hos meg.

ODA LOVES YOU – LOVE WHO WE LOVE

Tina: Jeg liker flere elementer her, men «åh håh åh åh»-delen er så ESC 2010-tallet klisje at det er litt cringe for meg. Dermed faller også hele denne låten litt isammen for min del, fordi det er nettopp dette jeg husker. Det er kanskje slemt å si, men jeg tenkte litt at dette er en låt som er blitt avvist av Melodifestivalen for så å bli tatt inn i MGP 😬

Hanne: Den her er så utrolig døv. Elsker meldingen sangen skal sende – men herre gud da. Minner meg om en russelåt fra midten av 2000-tallet. Litt gammal Cascada som noen har prøvd å pimpe opp liksom. Med andre ord: umoderne og egentlig ganske ensformig.

Jesper: Det her er min favoritt i denne delfinalen. Refrenget kan virke repeterende, med den samme setningen gjentatt flere ganger, men totalt sett er jeg med på dette. Får lyst til å danse, og hvis hun tar med seg et skikkelig sceneshow som får folk til å løfte på seg, skal vi ikke se bort ifra at dette blir noe bra vi får se på lørdag. Fengende, kult, og lett å få på hjernen.

Victoria: Denne er ganske fengende, likevel blir den for repeterende etter min mening. Stort pluss for betydningsfull tekst, men alt i alt litt for ensformig.

Tone Maria: En skikkelig catchy poplåt! Refrenget er spesielt fengende og lett å lære. Denne låten krever et godt sceneshow, uten det tror jeg låten vil floppe. Vinner ikke Over The Sea denne delfinalen, så håper jeg på Love Who We Love.

HEGE BJERK – PANG

Tina: Whopdedoo, igjen er ikke Tina særlig begeistret, og jeg vil egentlig ikke være en negativ bitch, men ærligheten varer lengst? Refrenget her er perfekt…, i Junior Eurovision Song Contest 😬 Ja, helt ærlig ser jeg for meg en liten Malin som har bytta ut «Sommer og skolefri» med «paaaang». Den skal allikevel ha for at det er denne jeg klarer å huske best i denne delfinalen, selv om det kun er nettopp dette «paaaaang» som skrikes i hodet mitt. Vil derimot presisere at selv om jeg nå ikke er veldig positiv til låtene generelt her denne uka, så er jeg positiv til at jeg kan bli overrasket og at jeg ønsker alle artister alt godt. Det er ikke alltid gøy å være ærlig.

Hanne: Denne er veldig Hege Bjerk – som jeg faktisk har ønska meg til MGP en stund! Det smerter meg derfor SÅ UTROLIG mye at refrenget er så teit. «Pang» er liksom ikke er ord du skal holde og dra i sååå sjukt lenge. Pang skal gå FORT. Spør Maruv fra Ukraina – a silent bang HOLDER I MASSEVIS. Kom tilbake senere, Hebje ❤️ For du kan så mye bedre enn dette!

Jesper: Her har vi altså da en låt på norsk, og det liker jeg hvert fall. Og jeg føler låten er lett å huske, samtidig som pang-delen i refrenget er ganske så kult. Men tror ikke det er så mye mer å si enn det. Låten går liksom ingen steder, og jeg føler det kunne vært enda litt mer kraft i komposisjonen. Men greit nok.

Victoria: Jeg setter virkelig pris på at denne er på norsk, det er altfor få norske låter i MGP. I tillegg setter refrenget seg bedre enn noen av de andre låtene, og jeg synes den er fengende. Teksten kunne vært sterkere, men alt i alt liker jeg låten veldig godt.

Tone Maria: De ti første sekundene er de jeg liker best med hele låten. Jeg liker ikke så godt måten hun synger på. Det blir litt for mye high pitch. Smurfine med tungt og dystert tema. Men har stor respekt for at hun velger å stille i MGP med en så personlig låt.

NORDIC TENORS – IN THIS SPECIAL PLACE

Tina: Dette blir jo nydelig, det vet alle allerede. Men så veldig spennende, det tror jeg ikke! Jeg liker slike flinkiser, men jeg vil at MGP skal skape hits, og dette er ingen hit. Den blir lett skippet over i spillelista mi for å si det sånn! Men jeg gleder meg til det jeg regner med blir en nydelig vokalprestasjon, og håper de får all skryt de nok fortjener!

Hanne: Jeg får umiddelbart en sånn deilig disney-assosiasjon til denne låta. Det gjør jo at jeg liker den veldig godt med en gang, men så kommer refrenget…..(Kan ikke sette nok punktum her)… Det er akkurat sånn om det ikke passer helt. Noe som skurrer som jeg liksom ikke kan sette finger’n på. Kan vi ikke sende den til Nederland med bare vers? Vær så, vær så snill?

Jesper: Nei, dette er ikke en låt som treffer min musikksmak i det hele tatt. Ikke klarer jeg å huske hvordan låten går, og selv om de synger bra, er det langt til høydepunktene i denne langdryge sangen. Med mindre de virkelig imponerer vokalt, tror jeg det skal mye til for at disse karene tar seg til finalen.

Victoria: Jeg klarer ikke engang å fokusere på teksten fordi dette er så klisjètungt og kjedelig at jeg faktisk får lyst til å gjespe. Absolutt ingen opptur i det hele tatt låtmessig (bortsett fra høyere tone mot slutten men den klarer dessverre ikke å redde låten).

Tone Maria: De har uten tvil gode stemmer, men liker dessverre ikke låten noe særlig. Den er veldig disney/musikal aktig, og den type låt som jeg syns passer aller best i en film, og ikke i MGP.

Og til slutt er det Akuvi som er direktekvalifisert for finalen i Trondheim.

AKUVI – SOM DU ER

Tina: Jeg klarer bare ikke å se bort ifra alle likheter til Renaidas «All the Feels», og det plager meg altfor mye (ref. dette innlegget). Digger stilen og sånt, men etter jeg så opptredenen så føles det bare som en kopi. Ellers syns jeg selve låta var OK, men ikke catchy nok, klarte liksom aldri å nynne på den. MEN, de siste par dagene har jeg faktisk klart å få refrenget så vidt på hjernen ved et par anledninger, hvilket er gull i denne settingen. Allikevel, not a big fan.
P.S., min aller første reaksjon var å sende en melding til squaden og forklare at jeg ville se Akuvi vinne slik at internasjonale fans kan bryne seg på teksten de selv oversetter med blant annet «det lukter ugler i mosen». Fun!

Hanne: Det her er et sånn prakteksemplar på at god koreografi ikke kan redde en dårlig låt. Den er faktisk så utrolig svak at der det ser ut som det skal være trøkk så føler jeg ingenting. Blir selvfølgelig glad av at den er på norsk, men det holder ikke assa. Full pott til koreografen, ikke no til Akuvi dessverre. BTW: Kim Possible ringte og vil ha tilbake klærne sine. (basert på hennes live-opptreden forrige lørdag)

Jesper: Jo mer jeg hører på låten, jo mer liker jeg dette. For det første liker jeg hvordan låten både er på norsk, samtidig som den har dette preget med afrikanske rytmer, og eksotisk kultur, så vi får altså det beste fra begge verdener. Nå går jeg og har denne låten på hjernen konstant, og synger mye på frasen om ugler i mosen, og skitt oppe i posen, og jeg føler dette er en låt jeg kan være fornøyd med om vi sender til Rotterdam. Catchy, godt framført, og alt i alt, et veldig bra bidrag fra Akuvi.

Victoria: Utvilsomt mange plusspoeng for at låten er på norsk, men teksten er for svak og det vises i refrenget («ditt verste mareritt, real quick, real quick») Misliker virkelig at mange unge artister som har valgt å synge på NORSK, tyr til engelske uttrykk som det der. Låten i seg selv er ganske fengende til tider, men jeg har virkelig gått lei av Norwenglish-løsninger og det irriterer meg faktisk så mye at det fengende aspektet ikke klarer å kompensere.

Tone Maria: Dette er for meg en midt på treet låt. Låten er ikke en typisk låt jeg trekkes mot, men det er også noe ved den jeg liker. Jeg syns Akuvi er kul, jeg liker attituden hennes og at hun synger på norsk.

Hvem håper du går videre til finalen i Trondheim? Er det noe du er enig/uenig med i våre anmeldelser? Del gjerne en kommentar her hos oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s