I kveld: 4. delfinale i MGP og Sverige starter!

Med kun 6 uker igjen til alle bidragene i eurovision skal være klare – så er det flere og flere land som starter jakten på sitt eurovision-bidrag. Her i Norge har vi holdt på i 3 uker allerede – det samme har Litauen. Begge disse landene fortsetter i kveld. Norge skal holde sin 4. delfinale, Litauen skal holde sin første semifinale. Sverige avholder sin aller første delfinale! Mer informasjon om hvem som deltar og hvordan du kan se showene, finner du lenger ned i innlegget.

KHK5kb

Vi starter med det vi har nærmest hjertet, nemlig Norge sjøl. Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase skal igjen lede oss gjennom et spennende show med Vestlandet i sentrum. 4 bidrag skal konkurrere om kun én finaleplass. Dette gjøres gjennom dueller – som blir trukket på scenen i H3 Arena. To og to bidrag konkurrerer mot hverandre. De som vinner hver sin duell skal til slutt konkurrere i en gullduell – hvor vi står igjen med kun én vinner. Fra de 3 første delfinalene har allerede Raylee, Rein Alexander og Kristin Husøy fått en plass i finalen.

Dette er bidragene du får se i kveld:
Hege Bjerk – Pang
Magnus Bokn – Over The Sea (Over havet)
Nordic Tenors – In This Special Place (I dette spesielle stedet)
Oda Loves You – Love Who We Love (Elske dem vi elsker)

artistervestlandet2020

Den som vinner i kveld får en plass i finalen i Trondheim Spektrum 15. februar, hvor vedkommende vil møte de bidragene som allerede har kvalifisert seg – og den som vinner 5. delfinale neste uke. I tillegg til disse er 5 bidrag allerede direktekvalifisert. Disse er Sondey, Didrik og Emil Solli Tangen, Tone Damli, Akuvi og Ulrikke Brandstorp.

Delfinalen i Melodi Grand Prix starter klokka 19:50 og kan ses her: tv.nrk.no/direkte/nrk1


melodifestivalen2020-1900x545

I Sverige starter de i kveld opp med Melodifestivalen 2020. Denne delfinalen blir sendt direkte fra Saab Arena i Linköping. Der skal 7 bidrag konkurrere om 2 plasser i finalen 7. mars og 2 plasser i andresjanse-showet 29. februar. Årets programledere er David Sundin, Linnea Henriksson og en av fjorårets deltakere, Lina Hedlund. Dette er bidragene du får se i kveld:

01. The Mamas – Move (Bevegelse)
02. Suzi P – Moves (Bevegelser)
03. Robin Bengtsson – Take A Chance (Ta en sjanse)
04. Malou Prytz – Ballerina
05. OVÖ – Inga Problem (Ingen problem)
06. Sonja Aldén – Sluta Aldrig Gå (Aldri slutt å gå)
07. Felix Sandman – Boys With Emotions (Gutter med følelser)

WEB_INRIKES

Både The Mamas og Robin Bengtsson har deltatt i eurovision tidligere. The Mamas var med i fjor, som bakgrunns-sangere for John Lundvik. Bengtsson var med i 2017 med låten «Can’t Go On«. Utenom disse har Felix Sandman, Sonja Aldén og Malou Prytz alle prøvd seg i melodifestivalen tidligere. Sistnevnte deltok faktisk for første gang i fjor.

Delfinalen varer i cirka 1,5 time og starter klokken 20:00 norsk (og svensk!) tid. Hele showet kan ses her: svtplay.se/video/25118130/melodifestivalen-2020/melodifestivalen-2020-deltavling-1-1-feb-19-55


Logo-Lithuania-2020-Eurovizijos

I Litauen skal det endelig kåres noen finalister! 9 bidrag får du se i kveld og kun 4 av disse går videre til finalen 15. februar. Resultatet er en blanding av juryens stemmer og folkets stemmer (50/50). De som skal lede oss gjennom kveldens utgave av «Pabandom Iš Naujo!» (Vi prøver igjen) er tidligere eurovision-deltaker Ieva Zasimauskaitė, Gabrielle Martirosia og Giedrius Masalskis. Dette er bidragene vi får se i kveld:

01. KaYra – Alligator
02. Viktorija Miškūnaitė – The Ocean (Havet)
03. Baltos Varnos – Namų Dvasia (Hjemånden)
04. Rūta Loop – We Came From The Sun (Vi kom fra sola)
05. Gabrielius Vagelis – Tave Čia Randu (Her finner jeg deg)
06. THE ROOP – On Fire (I brann)
07. Kristina Jure – My Sound Of Silence (Min lyd av stillhet)
08. Alen Chicco – Somewhere Out There (Et sted der ute)
09. Aistė Pilvelytė – Unbreakable (Uknuselig)

83428927_175598307019065_6433581514411212800_n

Semifinalen er allerede innspilt, men sendes klokken 20:00 norsk tid, varer cirka 1,5 time, og kan ses her: lrt.lt/mediateka/tiesiogiai/lrt-televizija

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s