Tyskland har valgt artist!

Ben Dolic skal representere Tyskland med låten «Violent Thing».

Tyskland droppet nasjonal finale i år, og gikk for intern utvelgelse. Ben Dolic ble valgt ut av to forskjellige juryer, en bestående av 100 Eurovision fans rundt om i Tyskland, og en internasjonal ekspert jury.

Ben Dolic er 22 år, og født i Slovenia. Som 12-åring deltok han i Slovenia’s Got Talent, Slovenias «Norske talenter». Da han var 16 år, var han en del av gruppen D Base, som deltok i en semi-finale i Slovenias nasjonale utvelgelse til Eurovision. Dolic flyttet til Sveits som 18-åring, lærte seg tysk og bestemte seg for å satse for fullt på musikken. I 2018 flyttet han til Berlin og kom på 2.plass i «The Voice of Germany».

Låten «Violent Thing» er skrevet av blant annet Boris Milanov. Han har vært med på å skrive flere låter i Eurovision de siste årene som har fått gode plasseringer; blant annet Bulgarias bidrag i 2016 og 2017, «If Love Was A Crime» sunget av Poli Genova og «Beautiful Mess», sunget av Kristian Kostov, og Østerrikes bidrag i 2018, «Nobody But You», sunget av Cesár Sampson.

Med på laget har også Ben Dolic med seg stjernekoreograf Marty Kudelka, som koreografert tre av Justin Timberlakes verdensturnéer, i tillegg til hans Super Bowl opptreden i 2018.

Kan låten «Violent Thing» hevde seg i årets Eurovision? Vil låtskriver Marty Kudelka fortsette suksessen med gode resultater i Eurovision? Vil vi se et sceneshow i Justin Timerlake stil på scenen i Rotterdam? Fortell oss gjerne hva du tror!

Forfatter: Tone Maria Jonassen

Tone Maria(tidligere Squad skribent fra 2020-2023), 29 år, har fulgt med Eurovision siden 2000, da hun falt pladask for Charmed med "My Heart Goes Boom". Siden da har Eurovision interessen vokst seg større og større for hvert år. Hun har alltid vært glad i musikk og har sunget i kor siden hun var 14 år gammel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s