Her er vertsnasjonens låt!

Allerede i januar offentliggjorde Nederland hvem de sender til eurovision i mai. Valget falt i år på Jeangu Macrooy. Mange har lurt på hva slags låt Jeangu skal delta med i finalen – og i dag fikk vi endelig ro i sjelen! Låten som selveste vertsnasjonen deltar med i esc i år er «Grow». Låten kan du selvfølgelig høre lenger ned i innlegget.

Jeangu er 26 år fra Surinam. I tillegg til å være sanger er han også musiker og komponist. Sjangeren han er et stort navn innenfor er moderne soul. Han startet sin karriere i bandet Between Towers, som besto av han selv og tvillingbroren Xillan. De holdt på i to år før Jeangu dro til Nederland i 2014 for å studere låtskriving.

Nederland er direktekvalifisert til finalen 16. mai, ettersom de tok seieren i eurovision i fjor. 5 andre land er også direktekvalifisert. Disse er Frankrike, Italia, Spania, Storbritannia og Tyskland. De 20 resterende plassene i finalen skal fylles opp av de som gjør det aller best i semifinalene 12. og 14. mai.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s