The Mamas er tilbake for Sverige!

6gTJPrg_xcMkyFCJZp3GdheShuA
Bilde: hd.se

John Lundvik tok de med seg til Eurovision i fjor, og i år vinner de Melodifestivalen på egenhånd! The Mamas var først ute i årets konkurranse, og stakk til slutt av med seieren av hele sulamitten! En vært rørt Lundvik fikk overrekke trofeet til The Mamas, som knakk sammen i tårer og sjokk på scenen.

Det ble en utrolig intens stemmerunde på slutten, med tette poengsummer og favoritter som hopper opp og ned på lista i raskt tempo. Til slutt sto det mellom The Mamas og forhåndsfavoritt Dotter, hvor sistnevnte trengte 72 poeng for å ta igjen The Mamas. Man kunne derfor se et stort sukk hos Dotter og hennes gjeng når hun fikk beskjeden om at hun hadde fåt 71(!!!) poeng, og The Mamas tok hjem seieren.

Juryen var også uenige, og det ble gitt ut 12-poenger til flere forskjellige bidrag i kveld, altså ingen klar favoritt der i kveld.

Slik endte den fulle resultatlisten til slutt:

 1. The Mamas – 137 poeng
 2. Dotter – 136 poeng
 3. Anna Bergendahl – 107 poeng
 4. Hanna Ferm – 94 poeng
 5. Anis Don Demina – 82 poeng
 6. Paul Rey – 68 poeng
 7. Felix Sandman – 67 poeng
 8. Robin Bengtsson – 63 poeng
 9. Victor Crone – 57 poeng
 10. Mariette – 51 poeng
 11. Mendez feat. Alvaro Estrella – 40 poeng
 12. Mohombi – 26 poeng

En stor gratulasjon til The Mamas sendes fra oss i squaden, og ønsker de all lykke til med å opprettholde Sveriges stolte Eurovision-suksess!

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s