ESQUAD AWARDS – MGP 2020: Årets tekstlinje

awardshowpic

Hele denne prisutdelingen går ut på at vi i squaden har nominert og kåret en vinner innenfor 9 forskjellige kategorier, og til slutt har vi også en hederspris å dele ut. Jeg sier vi skal dele ut priser, men dessverre er det ikke så mye mer pris enn en stor og god online klem, litt anerkjennelse og en gigantisk takk fra squaden. Vi setter så pris på alle dere som er med på å gjøre MGP til den festen den er!

Tekst kan ofte være undervurdert i MGP og ESC, det blir liksom litt bortgjemt iblant oppi alt annet som skjer rundt og drar til seg vår oppmerksomhet. Kanskje spesielt når teksten er på et nasjonalt språk, og man ikke skjønner stort uansett. Vi i squaden vil derfor trekke frem noen tekster fra årets MGP som vi syns har klart å stikke seg ut. All ære til tekstforfatterne her!
Og de nominerte er…

Og vinneren er….

DET LUKTER UGLER I MOSEN OG SKITT OPPI POSEN (Akuvi med Som du er)

Gratulerer til Akuvi! Ikke bare er du artist i denne sammenheng, men også the queen bak denne tekstlinjen. Den har absolutt satt seg fast i hodene på oss i squaden, og det at du bruker uttrykket ugler i mosen i en moderne låt, er rett og slett bare kult. Bruk av språk og sleng ellers i låten uttrykker også en ektehet for mange unge nordmenn i dag. Står også fremdeles fortsatt for det jeg sa etter første gang jeg hørte låten, denne skulle reist til Eurovision og fått en engelsk oversettelse for å forvirre ESC-fans litt, haha! Takk for at du sto for årets tekstlinje Akuvi!

 

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s