Flere artister bekreftes til 2021!

nederland2021
Jeangu Macrooy skulle få representere vertslandet,og fikk raskt beskjed om han fortsatt skal få gjøre det!

Årets artister får ikke automatisk komme tilbake i 2021, da det er bestemt at bidragene for 2020 ikke kan sendes til neste år. Flere nasjonale kringkastere har allikevel vært godhjertede og rettferdige og allerede tatt avgjørelsen om at årets artister skal få delta også i 2021!

Det er rett og slett rørende å se hvor raskt lista over Eurovision 2021 fylles opp med bekreftede artistnavn som skulle stått under Eurovision 2020. Allerede få timer etter det ble kjent at årets konkurranse må avlyses, gjorde kringkastere (som har ansvar for å velge ut sitt bidrag hvert år) det offisielt at samme artist skulle representere landet neste år. Disse er altså allerede klare for Eurovision 2021 (kanskje flere også er bekreftet i løpet av tiden du leser dette innlegget):

P.S. Listen vil bli oppdatert ettersom vi får flere bekreftet.

Aserbajdsjan – Samira Efendi
Australia – Montaigne
Belgia – Hooverphonic
Bulgaria – Victoria
Georgia – Tornike Kipiani
Hellas – Stefania
Irland – Lesley Roy
Island – Daði og Gagnamagnið
Israel – Eden Alene
Latvia – Samanta Tīna
Malta – Destiny Chukunyere
Moldova – Natalia Gordienko
Nederland – Jeangu Macrooy
Nord-Makedonia – Vasil
Romania – Roxen
San Marino – Senhit
Serbia – Hurricane
Slovenia – Ana Soklič
Spania – Blas Cantó
Sveits – Gjon’s Tears
Tsjekkia – Benny Cristo
Ukraina – Go_A
Østerrike – Vincent Bueno

Noen som derimot har valgt en annen løsning er, blant annet, Estland og Sverige. Uku Suviste skulle representert Estland 2020, men har nå fått tilbudet om å delta i den estiske nasjonale utvelgelsen Eesti Laul, for å prøve å ta seg til Eurovision nok en gang neste år. I Sverige gråt The Mamas av glede da de, noe overraskende, vant Melodifestivalen 2020, men ifølge sjefen sjøl, Christer Björkman (ingen hvemsomhelst), er det ikke aktuelt at Sverige sender de igjen i 2021. Han sier at Melodifestivalen i seg selv er et såpass stort og tradisjonelt show i Sverige (hvilket selvfølgelig er 110% riktig, i år sendte de også finalen live i flere land) at de ikke kan bryte tradisjonen enten ved å ikke holde Melodifestivalen 2021 eller at noen vinner dette året og ikke får representere landet. Han vil altså beholde sine tradisjoner i Sverige uavhengig av hva som skjer med Eurovision.
Her er liste over de landene som IKKE sender samme artist til neste år:

Albania (Arilena Ara)
Danmark (Ben & Tan)
Estland (Uku Suviste – takket ja til plass i nasjonal finale)
Finland (Aksel Kankaanranta – har fått plass i nasjonal finale)
Frankrike (Tom Leeb)
Hviterussland (VAL)
Italia (Diodato)
Kroatia (Damir Kedžo)
Kypros (Sandro)
Litauen (The Roop – takket ja til plass i nasjonal finale)
Norge (Ulrikke – tilbudt plass i nasjonal finale og foreløpig takket nei)
Portugal (Elisa)
Sverige (The Mamas – har fått plass i nasjonal finale)
Tyskland (Ben Dolic)

Vi ser så utrolig mye kjærlighet og engasjement rundt ESC 2021, så jeg tror rett og slett at denne situasjonen kun bringer oss enda tettere i sammen! Kjærleik til folket! ❤️

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s