Presentasjon: Ukraina

gallery-19 10

GO_A – SOLOVEY

Skrevet av: Kateryna Pavlenko og Taras Shevchenko
Skulle deltatt i: Andre halvdel av første semifinale

Ukraina har mye kultur og en stolt musikkhistorie, og bandet Go_A (som står for «movement alpha» og handler om å gå tilbake til kuturelle røtter) er et av disse bandene som tydelig mikser sammen moderne elektronika og etnisk folk. Alltid en interessant blanding som ofte topper eller flopper i Eurovision-sammenheng.

Samarbeidet Go_A ble innledet ved en tilfeldighet i 2012, da vokalist og låtskriver Kateryna Pavlenko møtte produsenten Taras Shevchenko og fant ut nettopp dette med at komoen elektronika og folk kunne være ganske kult. Kateryna er utlært innen folk-sjangeren, og jobber som kor-instruktør ved siden av bandet og et eget soloprosjekt. Resten av bandet inneholder mennesker med erfaring fra mange ulike sjangre, så det er definitivt en samling med musikk-nerder vi har her!

I 2016 vant bandet konkurransen The Best Track in Ukraine, med låta Vesnianka, som ble en stor hit i landet. I 2019 klarte bandet også å komme seg litt utenlands, da denne låta faktisk nådde Slovakia sin Dance Chart. De har også gjort seg bemerket i land som Israel, Polen og Hviterussland ved å delta på flere internasjonale musikkfestivaler.

Bidraget Solovey som de skulle deltatt med i årets Eurovision Song Contest synges kun på deres nasjonale språk, hvilket er første gang for Ukraina i ESC. Denne låta vil dessverre ikke bli fremført på noen Eurovision-scene, MEN landet har bestemt at Go_A blir å se som Ukrainas representant til neste år med en ny låt. Vi gleder oss til å ønske de velkommen tilbake i 2021! Enn så lenge kan dere kose dere med det som skulle vært årets Ukrainske bidrag, Solovey!

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s