Presentasjon: Latvia

presentasjonlatvia

SAMANTA TĪNA – STILL BREATHING

Skrevet av: Samanta Tīna og Aminata Savadogo
Skulle deltatt i: Andre halvdel av andre semifinale

Så skjedde det endelig, og jeg tror kanskje mange ESC-fans ikke trenger noen videre presentasjon av selveste Samanta Tīna, som har prøvd å representere Latvia hele 6 ganger (og i tillegg prøvd seg i Litauen to ganger). Og det er ikke bare det at hun har deltatt i nasjonale finaler år etter år, hun har også vært så veldig nær opptil flere ganger. Jenta har også deltatt i flere forskjellige sang- og musikkonkurranser utenom dette, og er dermed et veldig kjent ansikt for mange. Hun har nærmest vist frem hvert eneste skritt i sin karriere igjennom TV-skjermen.

Låtene Samanta Tīna har deltatt med i nasjonale finaler har variert i sjanger og stil, men hovedfokuset er alltid det samme, stemmen! Det er nemlig stemmen hennes som skal skinne. Og årets bidrag har hun selv skrevet sammen med Latvias representant i 2015, Aminata Savadogo, som har skrevet flere bidrag etter sin egen deltakelse og blitt en ganske populær låtskriver.

Ikke bare har Samanta Tīna deltatt mange ganger i nasjonale finaler, hun er også lidenskapelig opptatt av dem og hele Eurovision generelt. Såpass at hun i 2019 skrev en større eksamensoppgave om de nasjonale finalene i Latvia og Litauen.

Det er forståelig at det var stort for Samanta Tīna å endelig skulle få lov til å represetere Latvia i Eurovision. Dette skulle bli hennes år. Og nettopp dette året blir hele konkurransen avlyst. Artisten har derimot tatt det hele med godt humør, og stolt vist frem låta si i sosiale medier og uttrykket et stort ønske om å få komme tilbake neste år. Hittil har ikke kringkasteren respondert noe på dette, og det er foreløpig ingen som vet om de vil sende henne tilbake til neste år, gi henne en direkteplass i en nasjonal finale eller hva som skjer i det hele tatt.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s